Tezgâhı küçük gönlü büyük

Tezgâhı küçük gönlü büyük

Kızılay'da simitçilik yapan Mehmet Eraltay,  parası olmayanlara ücretsiz simit veriyor. Eraltay," Tezgâhımdan karnı aç olup parası olmayanlar, istediği kadar simit yiyebilir." diyor.

İSTEDİĞİ KADAR SİMİT YİYEBİLİR

Kızılay'da simitçilik yapmaya 2004 yılında başladığını belirten Mehmet Eraltay,"inancımızın gereği olarak yardıma muhtaç insanlara bir nebze yardım edebiliyorsak bize ne mutlu. Sonuçta herkesin durumu iyi değil. Kızılay gibi işlek bir noktada simitçilik yapıyoruz. Her türlü insan buradan geçiyor. Tezgahıma bu yazıyı 2013 yılında yapıştırdım.4 yıldır durumu olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz simit veriyorum. Benim tezgahımdan karnı aç olup parası olmayanlar istediği kadar simit yiyebilir. Yazıyı yapıştırmadan önce de gerçekten ihtiyaç sahibi insanlar geliyorlardı. Çekinerek söylüyorlardı. Şimdi ise daha rahat bir şekilde simitlerini alıyorlar.” diye konuştu.

YARDIMSEVER BİR MİLLETİZ

Günlük 10-15 kişinin ücretsiz simit aldığını ifade eden Eraltay,"Tezgahıma gelen kimsenin giyimini kuşamını sorgulamıyorum. Zaten insanların samimiyetleri belli oluyor. Parası olmayanlar buradan geliyor simitlerini alıp karnını doyuruyor. İlan birçok müşterimin de ilgisini çekiyor. Çok güzel bir uygulama olduğunu söylüyor. Destek olalım diyorlar. Yardım sever bir milletiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in dediği gibi komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. Buradan hareketle elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışıyoruz. İşlerim de şükürler olsun iyi." ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.