Teşekkürler Başkan

Teşekkürler Başkan

Rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışına çıkmayı başarıp, özgün hizmet ve yatırımlar üretmesiyle dikkat çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, esnafın da yüzünü güldürdü.

Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi yeni bir açılışla gündemde. Rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışına çıkmayı başarıp, özgün hizmet ve yatırımlar üretmesiyle takdir toplayan Başkan Veysel Tiryaki, esnafın da yüzünü güldürdü. Aydınlıkevler’de yeni açılan semt çarşısının esnafı Başkan Tiryaki’ye teşekkürlerini sundu. Çarşının mimarisi, dizaynı ve çeşitliliği ile alanında bir ilk olduğunu belirten bölge esnafı “Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki’ye bizlere böyle bir ortam oluşturduğu için, vatandaşa çeşitliliği bol ve uygun fiyata ürün alma imkanı sunduğu için çok çok teşekkür ediyoruz. Umarız bu çarşı örnek olur” dediler. Çarşı esnafı ayrıca, bu sistemle küçük esnafın AVM’ler karşısında yok olup gitmesinin önüne geçilmiş olacağını kaydetti. 

AÇILIŞIN BAKAN YAPTI

Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan Aydınlıkevler Semt Çarşısı,  kaybolmaya yüz tutan mahalle esnafı anlayışını geri getirmeyi amaçlıyor. Osmanlının mirası “kapalı semt çarşıları” geleneğine hayat veren Aydınlıkevler Semt Çarşısı, kaybolmaya yüz tutan mahalle esnafı kültürünü tekrar canlandırırken, vatandaşların kapalı ve ferah mekanlarda alışveriş yapmasını sağlamış oluyor. Mahalle sakinlerinin rahat ve güvenli bir biçimde alıveriş yapabilecekleri kapalı semt çarşısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu tür yerlerle birlikte mahallelerde ticaretin tekrar canlanacağını söyledi.

VEYSEL BAŞKAN’A  TEŞEKKÜR EDİYORUM

Mahalle ve çarşı kültürünün oluşması açısından bu yatırımların çok önemli olduğunu belirten Özhaseki, “Veysel Bey çalışkan bir arkadaş. Ankara’da ilkleri yaşatan bir arkadaşımız olarak biliriz. Millet olarak yaşarken insanları övmeyiz ama hayattayken ve iş yaparken Veysel Başkan’a teşekkür ediyorum. Tarihte benzer çarşılar var. Taştan yapılar ve kapalı çarşılar olarak isim verilirdi. Ticaretin merkezindeydi. Bütün insanlar ihtiyaçlarını karşılardı. O çarşılar okul gibiydi. Biz bu çarşılarda dürüstlüğü, kardeşliği, insanlığı kandırmamayı öğrendik. Zaman değiştikçe alışveriş merkezleri açıldı, küçük esnaflarımız biraz geride kaldılar ve işleri kötüye gitmeye başladı ama mahallelerde oluşturulan semtlerdeki bu tip pazar yerleri, alışveriş yerleriyle inşallah ticaret yeniden canlanacaktır. Mahalleli burayı sahiplenecektir." ifadelerini kullandı.

FARKLI MAHALLELERE DE YAPMAYI ARZU EDİYORUZ

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, özgün semt çarşısının açılışında yaptığı konuşmada, Altındağ’da ortalama 15 günde bir açılış yaptıklarını dile getirerek, şöyle dedi: “Altındağ’ı adeta tekrar imar ediyoruz. Geleneklerimizin tekrar yaşatıldığı bu çarşıları Altındağ geneline yayacağız. Vatandaşlarımız mahalle esnafı ile tekrar buluşacak ve geleneksel çarşı kültürümüz Altındağ’da hayat bulacak. Altındağ’da gerçekleştirilen her yatırımda Altındağ’ın ve Altındağlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz.

Eğer Aydınlıkevler Semt Çarşısı’ndan arzu ettiğimiz gibi bir verim alabilirsek, farklı mahallelere de bu tarz modern, kapalı ve güvenli semt çarşılarını yapmayı arzu ediyoruz. Altındağlıların geleceği için akıllı yatırımlar yapıyoruz. Vatandaşın bir kuruşunu boşa harcamıyoruz. Altındağ 10 yıl önceki Altındağ değil. Altındağ Belediyesi tüm Türkiye tarafından takip edilen bir duruma geldi. Bölge halkının ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları gerçekleştirecek güçteyiz. Kapalı çarşı,  sağlık tesisi, kültür merkezi, okul, cami, yüzme havuzu, kütüphane ve spor alanları gibi pek çok tesisi Altındağ’a kazandırdık. Biz sizleri gönülden seviyoruz. Bugün Altındağ’ın geldiği bu noktada asıl pay sahibi sizlersiniz. Bizlere dua ettiğinizi biliyorum. Bundan sonra da dualarınızı esirgemeyin.” 

BİR İLKİ TEMSİL EDİYOR

Aydınlıkevler Semt Çarşısı'nda hizmet veren esnaflar Habervaktim'e çarşı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Modern ve geleneksel yapının bir arada bulunduğu bir semt pazarına kavuştuklarını belirten Ünal Kuruyemiş satış sorumlusu İrfan Kaya, "Burası sonuçta Ankara'da bir ilki temsil ediyor. Altındağ Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki'ye burada ki esnaflar olarak çok teşekkür ediyoruz. Kullanışlı ve her şeyin düşünüldüğü bir fiziki yapıyı hizmete açtılar. Burasının işleyişine göre Altındağ'da farklı yerlere de bu tarz semt pazarlarının yapılacağını söyledi başkanımız.

Buranın tanıtımı da çok önemli. Biz de buradan oldukça umutluyuz. Resmi açılıştan 10 gün öncesinden dükkanlarımıza yerleştik. Vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. İlerleyen günlerde işlerimiz daha da artacaktır. Biz kurumsal bir firmayız. Ünal Kuruyemiş olarak 1956'tan itibaren hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin semt pazarıyla ilgili çok olumlu tepkiler aldık. Onlarda çok beğendiler istedikleri bütün her şeyi burada bulabilirler. Görünüm olarak eski çarşıları hatırlattığı için insanların ilgisini çekiyor. Tüm esnaflar olarak umutluyuz. Açılışa özel firma olarak ürünlerimizde indirimde yaptık." şeklinde konuştu.

GELECEK ADINA ÜMİTLİYİZ

Çarşı içerisinde hizmet veren Işık Unlu Mamuller ve Şarküterinin sahibi Ahmet Işık, ise şunları söyledi:
"Bütün vatandaşlarımız için çok güzel bir semt pazarı açılışı yapıldı. Başkanımız Veysel Tiryaki bu konuda yine bir öncülük yaptı. Tarihi yapı görünümlü modern bir çarşımız oldu. Mimarisi oldukça güzel. Biz buraya sadece mahalle sakinlerin ve Altındağlıların değil Ankara'nın farklı ilçelerinden de vatandaşlarımızın geleceğini düşünüyoruz esnaflar olarak. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çarşı esnaf olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Vatandaşlarımız ilk izlenim olarak pazardan olduk memnular.

Sonuçta kapalı temizlik ve hijyen unsurlarının ön planda olduğu bir alan. Fiyatlar burada uygun. Ürün çeşitliliği oldukça fazla. Gıdadan tutunda giyime kadar her şey burada bulunuyor. Açıkçası vatandaşlarımızda böyle bir hizmete ihtiyaçları varmış. Esnaflar olarak bizler ve vatandaşlarımız kapalı alan olduğu için mevsimlerden etkilenmeyeceğiz. Yazın serin, kışın sıcak olacak burası. Gelecek adına son derece ümitliyiz. Bütün vatandaşlarımızı çarşımıza bekliyoruz."

KALİTELİ VE GÜLERYÜZLÜ ALIŞVERİŞ

Çarşıda manav olarak hizmet verdiğini ifade eden Ayhan Çeker," 30 yıldır manavcılık yapıyorum. Ürünlerimizin kalitesi yüksek. Günlük taze sebze ve meyveyi burada bulabilirler. Aynı zamanda diğer pazarlarda hizmet veriyoruz. Fiyatlar burada da semt pazarlarında olduğu gibi. Her bütçeye uygun. Ben yıllardır pazarcılık yapıyorum. Böylesine modern mimarisi olan geleneksel bir pazar görmemiştim. Dükkanlarımız son derece kullanışlı bütün detaylar düşünülmüş. Vatandaşlarımızda pazardan memnun gözüküyor. Buranın sabit esnaflarız. Burada vatandaşlarımız kaliteli ve güler yüzlü alışverişi göreceklerdir." dedi.

Dış ve iç mimarisi ile de göz dolduran Aydınlıkevler Semt Çarşısı Yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alana sahip. Semt çarşısında büyüklükleri 13 ile 28 metrekare arasında değişen, her biri bağımsız ve kepenkli 43 dükkan bulunuyor. Dükkanın yanı sıra, çocuk bakım odası, mescit, tuvalet, zabıta noktası ve yönetici odası bulunuyor.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL  / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.