"Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi engelleniyor mu?

"Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi engelleniyor mu?

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesine yönelik "Engelleme girişimlerine ise toplumsal vicdanın gereken cevabı vereceğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Çocuklarımızın daha temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmelerini önemsiyoruz" diyen Başkan Güner, Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, 16 ilçe belediyesiyle beraber, talep eden tüm okulları temizlediklerini kaydetti.

Açıklamasının devamında projeyi ülkenin ortak geleceği için hayati önemde gördüklerinin altını çizen Güner, "Bu projeye yönelik engelleme girişimlerine ise toplumsal vicdanın gereken cevabı vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesini duyurmuştu. Hemen ardından 925 okulun hijyen talebinde bulunduğunu, 271 okulun ise personel desteğini istediğini açıklamıştı. Başkan Yavaş, son olarak yaptığı açıklamada, 10 bin 376 öğrencinin eğitim gördüğü 22 okulda hijyen ve temizlik desteği sağlandığını, öte yandan temizlik talebinde bulunan 265 okulun 106’sının çeşitli gerekçelerle talebini geri çektiğini bildirmişti. Bu durum kamuoyunda "projenin engellenmeye çalışıldığı" şeklinde yorumlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.