Tekel ve Gümrük Müsteşarlığı binasının 7 katı yıkıldı

Tekel ve Gümrük Müsteşarlığı binasının 7 katı yıkıldı

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi çerçevesinde geçtiğimiz aylarda yıkılmaya başlanan 14 katlı Tekel ve Gümrük Müsteşarlığı binasının 7 katı yıkıldı. Bölge esnafı, iki aydır süren yıkım çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında, yıkılması kararlaştırılan iki yapıdan biri Gümrük Müsteşarlığı'nın yıkımı için gerekli çalışmalar halen sürüyor. 
Tekel ve Gümrük Müsteşarlığı'nın ek hizmet binası olarak kullanılan 14 katlı yapının şimdiye kadar 7 katı yıkıldı. Yarısı yıkılan yapının geriye kalan 7 katı için gerekli yıkım çalışmalarına devam ediliyor.
Bölge esnafı ise; yıkım çalışmalarını sürdüren firmandan daha dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.
Ankara'ya meydan kazandırmak maksadıyla yıkılması kararlaştırılan iki yapıdan biri olan Tekel ve Gümrük Müsteşarlığı binasının yıkım çalışmalarını üstelenen Gürsoy Geri Dönüşüm, yapının yıkımına iki ay önce başladı

ESNAF: DAHA DİKKATLİ OLMALILAR

İki aydır süren yıkım çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını isteyen bölge esnafı ise, "Yetkililerden bu yıkımın bizi en az etkileyecek biçimde tamamlamasını talep ettik. Ancak; yapının kat sayısı azaldıkça alınan önlemlerin yetersiz gelmeye başladı. O yüzden yüklenici firmadan bu çalışmayı sürdürürken daha dikkatli olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.