Tehlikeye açık kapı

Tehlikeye açık kapı

Kale Mahallesi'nde bu ayın başında çıkan yangında kullanılmaz hale gelen ve çökme tehlikesi olan evin kapısının sürekli açık olduğu görüldü. Çevre sakinleri, eve girip çıkanların olduğunu belirterek ‘‘Birinin üstüne yıkılmadan önlem alınmalı’’ dedi.

Kale Mahallesi'ndeki Arslanhane Sokak'ta bu ayın başında bir gece yarsı çıkan yangında ağır zarar gören ve kullanılmaz hale gelen iki evden birinin kapsının sürekli açık olduğu ve evin bulunduğu sokakta hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı görüldü. 

Ankara Kalesi'nde çıkan yangında dört ev yanmıştı. Yanan evlerden ikisi kullanılamaz hale gelirken; bir ev de ufak çaplı zarar görmüştü. Kullanılmaz hale gelen evlerden Arslanhane Sokak ile Dalfes Sokak'ın kesiştiği yerde bulunanı yaklaşık bir aydır kapısı açık halde bekliyor. Evin bulunduğu Arslanhane Sokakta da hiç bir güvenlik önleminin alınmadığı; iki sokağın kesiştiği yerde bulunan koruma bantlarının koparıldığı görüldü. 
Öte yandan yapının Dalfes Sokak'a bakan cephesinin üstüne iki farklı uyarı levhası asılırken; aynı sokağın Ulucanlar Caddesi ile birleştiği yerde yaya geçişine kapatıldı.

Mahalle sakinleri, Dalfes Sokak ile Arslanhane Sokak'ın kesiştiği yerde bulunan koruma bantlarının koparılmasını, 'tehlikeye davetiye çıkartmak' şeklinde yorumlarken; bazı vatandaşlar ise çökme tehlikesi taşıyan yapının acilen yıkılmasını talep etti. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.