Tehlikeli Yolculuk

Tehlikeli Yolculuk

Gölbaşı'nda objektiflere yansıyan görüntü umursamazlığın bu kadarına pes dedirtti. 9 öğrenci kamyon kasasında canları pahasına tehlikeli bir şekilde okullarına gitmeye çalıştı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk ders zili dün çaldı. Yeni eğitim yılına birçok tartışmayla girilirken bu tartışmaların en önemlilerinden bir tanesi de öğrencilerin okullara güvenli bir şekilde ulaşımının sağlanması. Gölbaşı'nda objektiflere yansıyan görüntü ise umursamazlığın bu kadarına pes dedirtti. Gölbaşı'da bulunan Türkiye Elektrik Kurumu Lojmanları içerinde kamyon kasasında tehlikeli bir şekilde yolculuk yapan 9 öğrenci görenleri hem şaşırttı, hem endişelendirdi.

NEŞELİ TAVIRLARI DİKKATLERİ ÇEKTİ

Gölbaşı'nda okullarına gitmek için otostop çeken 9 öğrenci duran bir kamyonun kasasında tehlikeli bir şekilde yolculuk yaparak canlarını tehlikeye attı. Durumdan rahatsız olmayan çocukların neşeli ve rahat tavırları dikkatleri çekerken, araç trafikte seyir halindeyken bazı çocukların ayağa kalkması yürekleri ağızlara getirdi. Kamyon kasasındaki çocukların hiçbir can güvenliği olmadığı görülüyor. Bilinçsiz kamyon sürücüsünün iyilik yaptığını sanıp çocukları kamyon kasasında okula götürmesi çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu.

AİLELER ÇOCUKLARINI UYARSIN

Kamyon sürücüsü iyilik yaptığını düşünerek yanıldığını belirten vatandaşlar, "Bu çocuklar hiç bir güvenlik önlemi alınmadan kamyon kasasında okula gitmeye çalışıyor. Çocuklar kendi isteği ile kamyona binmiş aracı onlar durdurmuş. Ancak kamyon sürücünün onları alamaması gerekiyor. Sürücü çocuklara iyilik yaptığını düşünüyor ancak yanılıyor. Çocuklara bir şey olsa bunun hesabını kim verecek. Ailelere, sürücülere bu konuda çok iş düşüyor. Aileler çocuklarını bu konuda uyarsınlar. Onlar çünkü tehlikenin farkında değil. Bu yaşanan tatsız olayda tek tesellimiz çocuklara bir şey olmaması. "diye konuştu.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.