Tehlike saçıyor

Tehlike saçıyor

Sakalar Mahallesi’nde bulunan tarihi evlerin yıkılmaya yüz tutması ve boş arazilerde biriken çöp yığınları tehlikeye saçıyor. Çocukların yıkılmaya yüz tutmuş evlerin altında oyun oynaması ise tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Sakalar Mahallesi’ndeki tarihi yapılar tehlike saçıyor. Mahallede bulunan tarihi evler harabeye dönmüş vaziyette dururken, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yapılar mahalleden geçenleri tedirgin ediyor. Boş arazilerde bulunan çöp yığınları ise insan sağlığını tehdit ederken, mahalle sakinleri harabe evlerin altında ve çöp alanlarının yakınında oyun oynayan çocuklarının sağlığı için endişe ediyor.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINSIN

Altındağ Sakalar Mahallesi’nde yıkılmaya yüz tutan evler tehlike saçıyor. Mahallede bulunan tarihi evler atıl bir vaziyette yenileme bekliyor. Birçok ev yan yatmış bir vaziyette yoldan geçenlerin can güvenliğini tehdit ederken mahalle sakinlerinin çocuklarının tehlike saçan evlerin önünde oyun oynamaları ise tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Mahalle sakinleri gazetemiz aracılığıyla ilgililere seslenerek yıkılmaya yüz tutan evlere güvenlik önlemi alınmasını talep ediyor.

HASTALIK SAÇIYOR

Mahallede sorunların bitmek bilmediğini belirten mahalle sakinleri yıkılan ve boş kalan arazilerde çöp sorunu olduğunu da belirtiyor. Mahalle sakinleri yetkililerin ilgisizliğinden yakınırken, çöplerin etrafa hastalık saçtığını belirtiyor. Özellikle çocukları için endişelenen mahalle sakinleri mahallede hastalık saçan çöp yığınlarının temizlenmesini istiyor.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINSIN

30 yıldır mahalle sakinlerinden olan Arife Alaz yaşadıkları problemleri ise şöyle anlatıyor, “30 yıldır bu mahallede ikame ediyorum. Yahudi Mahallesi diye bilinir fakat eskiden öyleymiş şimdi hep Müslüman. Birçok ev terk edildi ve atıl vaziyette yenileme bekliyor. Yıkılmaya yüz tutmuş evler yoldan geçenlerin can güvenliğini tehdit ediyor. Özellikle çocuklarımız buralarda oyun oynuyorlar, evler üstlerine yıkılacak diye korkuyoruz. Yetkililer buralara ilgi göstermiyor. Bir can kaybı yaşanmadan güvenlik önlemi alsınlar” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN HASTALANMALARINDAN KORKUYORUZ

Alaz, aynı zamanda mahallede boş arazilerde çöp sorunu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı, “Burada boş arazilere insanlar eline ne geçtiyse atmışlar. Çöp yığını oluşmuş ve içerisinde hayvan ölüleri dahi var. Mahallede pis bir koku oluşmasına sebep oluyor. Çocuklarımız buralarda oyun oynuyorlar ve hastalanmalarından korkuyoruz.  Aynı zamanda mahallede bulunan okul sebebiyle birçok öğrenci bu güzergâhı kullanıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte bu tarz çöp yığınları mahallede sorun oluşturmaya başladı. Yetkililerden burayı temizlemesini istiyoruz.” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.