TDV 55 bin Kur’an dağıttı

TDV 55 bin Kur’an dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında Ramazan ayı boyunca 55 bin Kur’an’ı Kerim dağıtıldı.

Kur’an’ı Kerim’in evrensel mesajını geniş kitlelere ulaştırmak ve Kur’an’ı öğrenmek ve okumak isteyen fakat imkânları son derece sınırlı olanlara destek olmak amacıyla başlatılan Hediyem Kur’an Olsun projesi kapsamında Türk Diyanet Vakfı (TDV) Ramazan Ayı’nda 55 bin Kur’an’ı Kerim dağıttı. Bunun yanı sıra Kadir Gecesi’ne özel 12 farklı dilde bastırılan 2 bin mealli Kur’an’ı Kerim 15 ülkede Müslümanlara ulaştırıldı.

HEDİYEM KUR’AN OLSUN

Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, Kur’an öğrenmek ve okumak isteyen fakat imkânları son derece sınırlı olanlara destek olmak amacıyla Hediyem Kur’an Olsun projesini hayata geçirmiş ve proje büyük ilgi görmüştü. Bu proje kapsamında çalışmalarına Ramazan Ayı boyunca da devam eden TDV Ramazan Ayı boyunca yurt içi ve yurt dışında çalışmalarını sürdürerek 55 bin Kur’an’ı Kerim dağıttı. 

"KUR'AN-I KERİM ULAŞTIĞI İÇİN AĞLAYAN İNSANLAR VAR"

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Türk Diyanet Vakfı’nın Ramazan Ayı’nda "Hediyem Kur'an Olsun" projesi hakkında vakfın internet sitesinde yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı, “Ramazan denilince Kur'an ayı akla geliyor. Özellikle bu mazlum coğrafyalarda insanlar kıyafet, yiyecek bulamazken Kur'an-ı Kerim'i bulmakta daha çok zorlanıyorlar. Bunun bir anlamı da o. Bazı bölgelerde herkesin elinde tam Kur'an-ı Kerim yok. Bölüm bölüm, herkeste farklı cüzleri var. Kur'an-ı Kerim hediye edildiğinde hüngür hüngür ağlayan insanlar var. Kur'an-ı Kerim'in bir Mushaf halinde kendisine ilk defa ulaştığını anlatan insanlar var."

KADİR GECESİ’NDE 15 ÜLKEDE 2 BİN KUR’AN

Kur’an hediye etmenin Kur’an alabilme imkânı olmayan coğrafyalar için işlenebilecek en kıymetli amellerden olduğu hareketiyle yola çıkan TDV İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan yerlerde çeşitli dillerde mealli Kur’an-ı Kerim’in bağışçılar yoluyla hediye edilmesine Kadir Gecesi’nde de devam etti. Aralarında Boşnakça, Fransızca, İspanyolca, Kazakça ve Azericenin de bulunduğu 12 dilde bastırılan 2 bin mealli Kur'an-ı Kerim, Kadir Gecesi'nde 15 ülkede Müslümanlara ulaştırıldı.

TAKİPÇİLER DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Kadir Gecesi'nde Afganistan'dan Haiti'ye, Rusya'dan Güney Afrika'ya kadar 15 ülkede 12 dilde geceyi ihya için 2 bin mealli Kur'an-ı Kerim dağıtılarak birçok camide Müslümanlarla Kur’an rahmeti ve heyecanı birlikte yaşandı. Bu heyecan gece boyunca vakfın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla takip eden takipçiler ise duygu dolu anlar yaşadı. Birçok takipçi projeyi uygulayan ve projede emeği geçenlere teşekkür ederken bu gibi projelerin öneminin büyük olduğunu vurguladı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.