TAŞPAKON'dan geleceğin aşçılarına pasta eğitimi

TAŞPAKON'dan geleceğin aşçılarına pasta eğitimi

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine aşçılık ve pastacılık eğitimi verildi. Geleceğin aşçıları ve pastacıları, usta ellerin tecrübelerinden yararlandı.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) tarafından Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine aşçılık ve pastacılık eğitimi verildi.

Taşpakon 'un Eğitimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Dolmacı tarafından geçtiğimiz hafta verilen eğitimler oldukça renkli ve keyifli geçti. Geleceğin aşçıları ve pastacıları, aldıkları bu beceri eğitimlerinin kendileri için çok faydalık geçtiğini söyledi. Mahmut Dolmacı, TAŞKAPON olarak Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde beceri eğitimi verdik. Geleceğin şefleri bu okullarda yetişiyor. Hepsi çok becerikli. Saygıdeğer müdürümüz ile hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum" dedi.

ZİYARET MEYVESİNİ VERDİ

Taşpakon Genel Başkanı Gökhan Tufan ve Eğitimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Dolmacı Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin’e ziyarette bulunmuş lise düzeyi okullarda aşçılık ve pastacılık eğitimi verilmesi konusunda istişarelerde bulunmuştu. 

PURSAKLAR'DA YEMEK YARIŞMASI

Dolmacı, 2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali kapsamında ev hanımlarına yönelik Pursaklar Belediyesi işbirliğinde Türk Mutfağı Yemek Yarışması düzenlediklerini belirterek, "6-7 Ekim tarihlerinde Pursaklar Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde gerçekleşecek olan yarışmaya ev hanımları katılacak. Jüri üyeleri hazırlık, beceriler, hijyen, içerik uyumu, lezzet ve sunum gibi kategorilerde değerlendirme yapacak. Yarışma sonunda dereceye girerek birinci olan kişiye 2 bin TL, ikinci olan kişiye 1000 TL, üçüncü olan kişiye ise 500 TL ödül verilecek" dedi. 

Osman AKDOĞAN / HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.