Taşıt Takas Sistemi anlaşılmadı: Esnafın işi aksıyor

Taşıt Takas Sistemi anlaşılmadı: Esnafın işi aksıyor

Dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla geliştirilen Taşıt Takas Sistemi hala yürürlükte. Konu hakkında Ulus’a konuşan Oto Galerici Hasan Canpolat, “Müşteriler sistemi tam olarak anlamadı, güven duyulmuyor. Bu sebeple de esnafın işleri aksıyor” dedi.

Dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla geliştirilen Taşıt Takas Sistemi hakkında Ulus’a konuşan Oto Galerici Hasan Canpolat, “Müşteriler, sistemi tam olarak anlamadıkları için güven duymakta zorlanıyor. Bu sebeple de işlemlerimiz aksıyor” dedi. Sistemin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Canpolat, her bankanın kendine ait takas uygulaması olması gerektiğini söyledi. Bu sayede müşterilerin sisteme olan güvenin artacağını da sözlerine ekledi.

arac-2.jpg

“GÜVENLİ ALIŞVERİŞ SAĞLIYOR”

Son zamanlarda sıklıkla yaşanan dolandırıcılık olaylarını engellemek amacıyla geliştirilen Taşıt Takas Sistemi hakkında Ulus’a açıklamalarda bulunan Oto galerici Hasan Canpolat, “Sistem, alıcı ve satıcının notere gidip, taşınır mallarını takas edebilmelerini sağlıyor. Taraflar, telefonlarına bir uygulama indirerek kişisel bilgilerini, IBAN bilgilerini ve araç bilgilerini sisteme giriyorlar. Alıcı, parasını bu sistemin belirlediği bir IBAN'a yatırıyor ve satış gerçekleştiğinde para satıcının hesabına geçiyor. Sistem vatandaşa güvenli alışveriş imkânı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

arac-3.jpg

VATANDAŞ SİSTEME GÜVENMİYOR

Sistemin dolandırıcılık olaylarını önlemek açısından oldukça önemli olduğunu söyleyen Canpolat, sistemle alakalı bazı sorunlara dikkat çekti. Müşterilerin sistemi anlamakta güçlük çektiklerinin altını çizen Canpolat, vatandaşların güven duymadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Müşteri sistemi tam olarak kavrayamadığı için, uygulamayı kullanma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Parayı uygulamaya yatırmak istemeyen müşteriler ile karşılaşabiliyoruz. Müşteriyi sistem konusunda ikna edemiyorum. Uygulamaya para göndermemek istemelerini müşteri açısından değerlendirdiğimizde haklı buluyoruz. Sonuç olarak sistemin tam olarak anlaşılmaması, hem bizim açımızdan hem de müşterinin açısından mağduriyete neden oluyor.”

arac-1.jpg

“İŞLEMLERİN UZAMASINA NEDEN OLUYOR”

Canpolat, özellikle bir kesim müşterinin akıllı telefon kullanımı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, bu nedenle de uygulamayı kullanmakta zorlandıklarını şu sözlerle dile getirdi:

“Sistem akıllı telefonlar aracılığı ile kullanabiliyor. Maalesef her müşterimizde de akıllı telefon yok. Akıllı telefonu olan kesimden bazı vatandaşlarında kimi mail adresinden bir haber, kimi ise şifresinden bir haber. Bu durum, satış işlemlerinin uzamasına ve bazı durumlarda işlemlerin tamamlanamamasına neden oluyor.”

arac-5.jpg

“BANKALARIN UYGULAMA GELİŞTİRMELERİ GEREKİYOR”

Canpolat, sistemin bankalar arası para transferlerinde gecikmelere sebep olduğunu aktardı. Gecikmelerin yanı sıra müşterilerin arasında güvensizlik oluşturduğuna ve satışların aksamasına sebep olduğuna değinen Canpolat, “Müşterilerin sistem tarafından verilen IBAN numarasını yanlış olarak değerlendiriyor. O sebeple de parayı transfer etmiyor” dedi.

Sistemin iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Canpolat, “Bankaların kendine ait takat uygulamaları geliştirmeleri gerekiyor. Bu şekilde müşteriler, kendi bankalarının sistemine daha fazla güven duyacakları için işlemler daha hızlı şekilde gerçekleşecektir” diye konuştu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.