TASİŞ’e ilgi taklitleri türetti

TASİŞ’e ilgi taklitleri türetti

Başkent’te bulunan TASİŞ mağazaları ürün çeşidi ve ucuzluğuyla halkın beğenisini kazanırken bu durumudan faydalanmak isteyen bazı mağaza sahipleri panolarında ‘gümrük malları’ ifadesini kullanmaya başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Tasfiye İşleri Genel Müdürlüğü (TASİŞ)  yasadışı yollarla sınırdan geçirilmek istenilen eşyalara el koyarak kendi bünyesine alıyor. El konulan bu mallar şehir merkezinde açılan mağazalarda alıcılarla buluşturuluyor.

 Böylelikle hem devlete gelir sağlanmış oluyor hem de ucuza satılan eşyalarla vatandaşa güzel bir hizmet sunulmuş oluyor. Birçok noktada bulunan bu gümrük mallarının satıldığı mağazalar TASİŞ ismiyle biliniyor.  Bu mağazalara bulundurduğu bin bir çeşit ürün ve ucuzluğuyla vatandaşların ilgisi yoğun oluyor. Ulus Anafartalar Çarşısı’nda bulunan TASİŞ mağazası günün her saatindeki kalabalık görüntüsüyle dikkat çekiyor. TASİŞ’e vatandaşın yoğun ilgisini gören bazı mağaza sahipleri tabelalarına gümrük malı yazarak insanları etkilemeye çalışıyor.

BİNBİR ÇEŞİT ÜRÜN BULUNUYOR
Başkent’te Ulus Anafartalar Çarşısı’nda bulunan TASİŞ mağazası buraya hareketlilik kattı. Daha önceleri tenha olan çarşı TASİŞ’in gelmesiyle hareketlendi. Gün içinde gümrük malları için buraya gelen vatandaşlar çevredeki esnafların da yüzünü güldürdü. TASİŞ’in buraya gelmesiyle işlerinin arttığını söyleyen çarşı esnafı halinden memnun görünüyor. 

Ucuzluğu ve ürün çeşitliliğiyle vatandaşın beğenisini kazanan TASİŞ Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı bir kuruluş ve burada çalışanlar da devlet memuru. Bu nedenle sabah 10:00 açılan mağaza akşam 17:30 da kapanıyor. Bu saatler içerisindeki yoğunluğuyla dikkat çeken Anafartalar Çarşısı içerisindeki TASİŞ’te birçok ürün yer alıyor. 
Ulus’taki TAŞİS mağazası Anafartalar Çarşısının 3. katında bulunuyor. Mağaza bulundurulan mallara göre bölümlere ayrılmış olarak karşımıza çıkıyor. Mağaza giyim, ayakkabı-çanta, mutfak, halı, mobilya ve elektronik gibi bölümlere ayrılmış olarak satış gerçekleştiriyor.

Mağazadaki ürün çeşitliliği görenleri şaşırtıyor. Banyo lifinden gelinliğe, gümüş yüzükten hard diske kadar geniş bir ürün çeşitliliği sunuluyor. Ürün çeşitliliği yanında makul olan fiyatlarıyla da vatandaşı memnun eden TASİŞ insanların sıkça alışveriş yaptığı mağazalardan bir tanesi durumunda bulunuyor.

FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜLER
TASİŞ’in vatandaşın gözünde oluşturduğu ucuz ve güvenli algısını kullanmak isteyen mağaza sahipleri tabelalarında bunu kullanmaya başladılar. Fırsatçı esnafların reklam tabelalarında yazan “gümrüm malları, ihale malları” ifadesi bu durumu kanıtlıyor. Gümrükle bir alakası olmayan mağazaların bu isimden yararlanmaya çalışmaları TASİŞ sonrası ortaya çıktı. Anafartalar Çarşısı’na açılan TASİŞ mağazası sonrasında Ulus çevresinde gümrük malları yazılı pankart ve tabelalara sık rastlanır oldu.

 HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.