TARİHİ BİNA DEĞERİNİ BULACAK

TARİHİ BİNA DEĞERİNİ BULACAK

Yıllardır el değiştirerek çeşitli kuruluşlara hizmetinde kullanılan tarihi Sümer Holding binası Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne devredilerek hak ettiği değere kavuşacak.

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

Ulus Çankırı Caddesi’nde bulunan tarihi Sümer Holding binası üniversite oluyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanlık binası olarak kullanılan yerde kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarihi bir binaya daha kavuşuyor. Ulus’taki tarihi Sümer Holdingi binası Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin hizmetine verilecek.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), 22.01.2013 tarihinde kabul edilen ve 31.01.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6410 sayılı Kanun ile kurulmuş bir devlet üniversitesidir. ASBÜ, Ankara Ulus’ta tarihî bir binada faaliyet göstermektedir. Mimar Yahya Ahmet Bey tarafından 1925 yılında inşa edilmiş, 1937’ye kadar ‘Başvekalet’ olarak hizmet vermiştir. 1950’li yıllardan sonra Maliye Bakanlığı’na ev sahipliği yapan bina, 2001 yılından itibaren Gümrük Müsteşarlığı tarafından kullanılmıştır. 2013 yılı Nisan ayında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne tahsis edilen tarihî yapı, rektörlük binası olarak kullanılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.