TAR-GEL'DE  MUTLU SON

TAR-GEL'DE MUTLU SON

TOÇ-BİR-SEN'in mücedelesi sonucunda Tarım Bakanlığı'nda yaklaşık 10 bin mühendis ve veteriner hekimi mağdur eden ayrımcılık son buldu.

HAKLAR EŞİTLENDİ

Bakanlık ile TOÇ-BİR-SEN arasında süren yoğun müzakereler, görüşmeler ve değerlendirme toplantıları sonucunda kısa adı TAR-GEL olan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi’nin tamamen bitirilmesine ve çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personel ile eşitlenmesine karar verildi.

KAYA: BU BİR MİLAT

Bakan Faruk Çelik, çiftçilere ve üreticilere sunulan hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla, idari yapılarında bazı değişiklikler yaptıklarını belirterek, "Bunun da üretime, verime çok ciddi katkı sunacağı inancı içerisindeyim" dedi. TOÇ-BİR-SEN Başkanı Günay Kaya da bugünü "tarihi bir gün" olarak nitelendirerek "Bugün kronikleşen TAR-GEL meselesine neşter vuruluyor. Tüm tarım sektörü için yeni bir miladın başladığını söyleyebiliriz" diye konuştu. 

 

FEYZULLAH DOĞRU/HABERVAKTİM-

 

Kısa adı TAR-GEL olan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında çalışan yaklaşık 10 bin Mühendis ve Veteriner Hekimin, Bakanlık bünyesinde çalışan diğer personellerle arasındaki ayrımcılık son buldu.

TOÇ BİR-SEN’in yaklaşık on bin mühendis ve veteriner hekim için yıllardır verdiği mücadele büyük bir zaferle sonuçlandı. TAR-GEL Projesi’nin Sonlandırılmasına ilişkin imza; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya tarafından düzenlenen protokol töreni ile atıldı.

Genel Yetkili Sendika TOÇ BİR-SEN’in Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde bağıtladığı “TAR-GEL Projesi’nin Yeniden Değerlendirilmesi’’ maddesi gereği TOÇ BİR-SEN Teknik Heyeti ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere Bakanlık Teknik Heyeti arasında süren yoğun müzakereler, görüşmeler ve değerlendirme toplantıları sonucu TAR-GEL Projesi’nin tamamen bitirilmesine ve tüm personelin özlük ve sosyal haklarının eşitlenmesine karar verildi.

2007'den beri istihdam edilen TAR-GEL çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personel ile eşitlenmesine ilişkin imza töreni, Bakanlık'ta gerçekleştirildi.

Burada konuşan Bakan Çelik, çiftçilere ve üreticilere sunulan hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla, idari yapılarında bazı değişiklikler yaptıklarını ifade etti.

Tarımın masada değil, sahada icra edildiğini ifade eden Çelik, "Hem il-ilçe hem de TAR-GEL personellerimizin görevleri ağırlıklı olarak tümüyle sahada olacak şekilde dizayn edilecek. Bunun da üretime, verime çok ciddi katkı sunacağı inancı içerisindeyim" diye konuştu.

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BiR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya da bugünü "tarihi bir gün" olarak nitelendirerek, "Bugün kronikleşen TAR-GEL meselesine neşter vuruluyor. Tüm tarım sektörü için yeni bir miladın başladığını söyleyebiliriz. Atacağımız imzalar mühendis ve veteriner hekimler için çok önemli. Tecrübesi ve birikimiyle, devlet ve millet adamlığıyla, sorunları tespit edip pratik çözümler geliştirmesiyle bilinen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik Beyefendi’ye çözüm iradesi gösterdiği için, 10 bin TAR-GEL’li,  40 bini aşkın üyemiz ve teşkilatımız adına şükranlarımızı sunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Kaya, TAR-GEL çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personel ile eşitlenmesine ilişkin sözleşmeyi imzaladı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.