Tanrıverdi: Ankara'da fayton kullanılabilir

Tanrıverdi: Ankara'da fayton kullanılabilir

AVHO Başkanı Hüseyin Tanrıverdi son günlerde sık sık tartışmalarla gündeme gelen atlı fayton sistemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tanrıverdi, ''İyi koşullar altında Hamamönü ve Ankara Kalesi gibi yerlerde fayton uygulaması olabilir'' dedi.

Ankara Veteriner Hekimleri Odası (AVHO) Başkanı Hüseyin Tanrıverdi son günlerde sık sık tartışmalarla gündeme gelen atlı fayton sistemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tanrıverdi İstanbul adalardaki fayton sisteminin özel ve ticari amaçlı kullanıldığı için sorunlar yaşandığını fayton sisteminin belediyelerce ticari kaygı güdülmeden Ankara’nın Hamamönü ve Ankara Kalesi gibi turistik yerlerinde de hayata geçirilebileceğini belirtti.

Tanrıverdi, “Bakım ve beslenmeleri çok iyi yapılan ve ağır yük yüklenmeyen bir hayvanın iyi koşullar altında sembolik olarak turistik amaçlı kullanılması sorun teşkil etmez” dedi.

HAMAMÖNÜ VE ANKARA KALESİ UYGUN

Tanrıverdi, “Ankara Hamamönü, Ankara Kalesi gibi turistik bölgelerde fayton sistemi hayata geçirilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise bu uygulamanın şahıslara verilmemesi. Belediyelerce kendi bünyelerinde yapılmalıdır. Belediyelerin kendi veteriner hekim birimleri tarafından hayvanların bakım ve beslenmesi düzgün yapıldığı takdirde hiçbir sorunla karşılaşılmaz” dedi. 

TİCARİ KAYGI OLMAMALI

Faytonun sürücülerinin dahi belediyelerde çalışan kadrolu kişiler olması gerektiğinin altını çizen Tanrıverdi, “Özel işletme olmadığı takdirde, fayton uygulaması Başkent’te dahi sorunsuz hayata geçirilebilir. Fayton sürücüleri dahi belediyelerde kadrolu çalışan kişiler olmalıdır. En ufak bir şikâyette denetimler yapılmalıdır. İstanbul Adalar'daki sistemde ticari kaygı güden özel işletmeler olduğu için hayvan bakım ve beslenmeleri aksatılmaktadır. Hayvana taşıyamayacağı kişi sayısı taşıtılmaktadır. Tamamen ticari amaçlı bir hal almıştır” dedi.

dsc_0906-001.jpgAnkara fayton uygulamasına ev sahipliği yapabilir...

Fayton sisteminin Başkentin turistik bölgelerine artı değer katacağını söyleyen Tanrıverdi, “Hayvan severler bu açıklamalarıma tepki gösterebilir. Hayvan sever arkadaşların tek vurguladığı hayvana eziyet verilmemesi. Bizde bunu sonuna kadar destekliyoruz. Bakım ve beslenmeleri çok iyi yapılan ve ağır yük yüklenmeyen bir hayvanın iyi koşullar altında turistik amaçlı kullanılmasına hayvan severlerin tepki göstereceğini düşünmüyorum. Yük aracı olarak kullanıldığında ilk biz karşı çıkarız. Hayvanların bakım yerlerinin modern bir şekilde inşa edilmesi hayvan severlerden de beğeni alır” ifadelerini kullandı.

SEMBOLİK OLARAK UYGULANMALIDIR

Hayata geçirilecek böyle bir uygulamada oda olarak tüm destekleri vermekte hazır olduklarını belirten Tanrıverdi, “Biz denetleyici kurum da oluruz, destekleyici kurum da oluruz. Bu tarz turistik bir proje hayata geçirilecekse öncelik yolların yapılması, eğimi çok olan rampalarda faytonun çıkarılmaması gibi tamamen sembolik olarak uygulanmalıdır. Amaç ziyarete gelen turiste farklı bir şeyler sunabilmek” diyerek sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.