Talihsiz olaya örnek yaklaşım

Talihsiz olaya örnek yaklaşım

Keçiören’de parkta oynayan çocuklardan biri yaklaşık 2 metre yüksekten kafa üstü düşerek yaralandı. Ambulans gelene kadar uzmanların uyardığı şekilde doktor rolüne bürünmeden doğru olanı yapan mahalle sakinleri örnek bir davranış sergiledi.

 Keçiören Osmangazi Parkının çocukları için yapılmış oyun alanında bulunun çocuklardan biri kaydırağın üst kısmından yere düştü. Yaklaşık 2 metre yükseklikten kafası üstüne düşen çocuk parktakileri korkuttu. Düşen çocuğun başına toplanan vatandaşlar onu düz bir şekilde yatırıp ambulansı aradı.

Yaralı çocuk yerde yatarken kortu ve ağlamaya başladı. Çevredeki vatandaşlar çocuğu sakinleştirmek için ona moral verdi. Bir yandan da kafası üzerine düşen çocuğun bilincinin açık kalması için onu konuşturdular. Yarım saat gibi bir süre içerisinde ambulansın gelmesiyle adının Mert olduğunu söyleyen 10 yaşlarındaki yaralı çocuk ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralıya yaklaşım konusunda başarılı bir davranış sergileyen mahalleli bu konuda halkın bilinçlendiği yönünde olumlu işaretler gösterdi.

VATANDAŞIN ÖRNEK TUTUMU

Ambulans ekipleri gelene kadar çocuğun sırt üstü ve sabit bir şekilde yatmasını sağlayarak bilincini açık tutmak için konuşturmaktan başka bir şey yapmayan mahalle sakinleri örnek bir duruş sergiledi. Bu tür kazalarda genellikle doktor rolüne bürünün birtakım kişiler yanlış müdahalelerde bulunabiliyorlar. Uzmanların da bu yönde dikkatli olunması yönünde halkı bilinçlendirme çalışmaları düzenleniyor.

Keçiören Osmangazi Parkında meydana gelen olayda birçok insanın bulunmasına rağmen doktor rolüne bürünen birilerini ortaya çıkmamış olması halkın bu konuda bilinçlendiğine işaret ediyor. Bu tür kazalardaki yanlış müdahaleler geri dönüşü olmayan felaketlere yol açabiliyor. Keçiören’de yaşanan talihsiz kazada soğukkanlı bir duruşla ambulansı bekleyen vatandaşlar örnek bir davranış sergiledi. 

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTIM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.