Kelle koltukta geziyor: Taksi hükümdarı Eyüp Aksu'dan Ankara'ya ziyaret

Kelle koltukta geziyor: Taksi hükümdarı Eyüp Aksu'dan Ankara'ya ziyaret

İBB Başkanı İmamoğlu ile yaşadığı polemikler ile tanınan Eyüp Aksu Ankara'yı ziyaret etti. Aksu, TŞOF Başkanı seçilen Mehmet Yiğiner ile buluşarak hayırlı olsun dileğinde bulundu. Yeni yönetimin Aksu'nun UKOME görevine son vereceği konuşulmuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı polemikler ile sık sık gündeme gelen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Aksu, TŞOF Başkanı seçilen Mehmet Yiğiner ile buluşarak hayırlı olsun dileğinde bulundu. TŞOF'a gelen yeni yönetimin Aksu'nun UKOME'deki görevine son vereceği iddia edilmişti.

Fevzi Apaydın'ın yönetiminde Denetim Kurulu Üyesi olan Eyüp Aksu, Yiğiner'in başkanlığa gelmesiyle görevinden ayrıldı.

Aksu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, "Biz var olan yönetimdeydik, Mehmet Bey muhalifti. Mehmet Bey kazandı" diyerek tartışmaları sonlandırdı.

4.jpg

KAYIĞI SAĞLAM KAZIĞA BAĞLIYOR

Aksu, şimdi de 4 Temmuz'daki seçimlerin ardından TŞOF’un yeni Başkanı Mehmet Yiğiner’i makamında ziyaret etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TŞOF Olağanüstü Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa seçilen Sayın Mehmet Yiğiner’i ve ekibini ziyaret ederek, tebriklerimizi ilettik. İlgi ve alakalarından dolayı esnafımız adına çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret ve sosyal medyadaki paylaşım, bazı X kullanıcıları tarafından “Eyüp Aksu kayığı sağlam kazığa bağlıyor” şeklinde yorumlandı. Aksu’nun girişimleri, yeni yönetimle ilişkilerini güçlendirme çabası olarak değerlendirildi.

6.jpg

YOLSUZLUK DAVASI

Aralarında Eyüp Aksu'nun da bulunduğu 11 kişi hakkında yolsuzluğa bulaştığı şüphesiyle geçtiğimiz aylarda dava açıldı. Karayolları Trafik Kanunu’nun 131’inci maddesine göre ülke çapında araç plakalarının üretim, dağıtım, satış ve basımı TŞOF’un tekelinde.

Kurum buradan elde ettiği gelirin yüzde 60’ını İçişleri Bakanlığı Merkez Saymanlığı’na yatırmak zorunda. İddialara göre Fevzi Apaydın yönetimindeki TŞOF, bakanlığa daha az para vermek için kanuna göre gider olarak gösterilmemesi gereken maddeleri gider olarak gösterdi. Bu nedenle kuruma karşı fon davaları açıldı. Toplamda 105 milyon liralık vurgun yapıldığı öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.