Taklit ayakkabıda sıfır tolerans çağrısı: Etkin bir şekilde görmek istiyoruz

Taklit ayakkabıda sıfır tolerans çağrısı: Etkin bir şekilde görmek istiyoruz

“Türkiye'de yıllık 200 milyon çifte yakın taklit ayakkabı üretiliyor” diyen TASD Başkanı Berke İçten “Bakanlığımızın sıfır tolerans yaklaşımını sahada daha etkin bir şekilde görmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten yaptığı açıklamada, taklit ayakkabının ülke ekonomisine maliyetinin yılda yaklaşık 30 milyar lirayı bulduğunu vurgulayarak, “Türkiye'de yıllık 200 milyon çifte yakın taklit ayakkabı üretiliyor” dedi. Konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı’nın attığı adımdan memnuniyetlerini dile getiren Berke İçten, “Bakanlığımızın sıfır tolerans yaklaşımını sahada daha etkin bir şekilde görmek istiyoruz” diye konuştu.

taklitayakakbi.jpg

ETKİN ŞEKİLDE GÖRMEK İSTİYORUZ

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten Türk ayakkabı sektörü hakkında yaptığı değerlendirmede, “Türkiye'de yıllık 200 milyon çifte yakın taklit ayakkabı üretiliyor. Bu sorun sadece sektöre değil, ülke ekonomisine de büyük zarar veriyor. Taklit ayakkabının ülke ekonomisine maliyeti yılda yaklaşık 30 milyar lirayı buluyor. Bu sorunu, şubat ayında Afyonkarahisar'da Ticaret Bakanlığımız ile düzenlediğimiz çalıştayda bütün boyutlarıyla ele aldık. Ticaret Bakanlığımızın 'soruna sıfır tolerans ilkesi ile yaklaşılacak' mesajı vermesi bizi son derece memnun etti. Bakanlığımızın sıfır tolerans yaklaşımını sahada daha etkin bir şekilde görmek istiyoruz” diye konuştu.

ayakkabi.jpg

İHRACAT AZALDI

Başkan Berke İçten, yaşanan maliyet artışına da değinerek, “2022'de 378 milyon çift ayakkabı ihraç ederek ülkemize 1 milyar 310 milyon dolar döviz kazandırmıştık. 2023 yılında ise 299 milyon çift ihracat karşılığında 1 milyar 269 milyon dolar gelir elde edebildik. İhracatımız geçen yıl adet olarak yüzde 21, değer bazında yüzde 3,2 geriledi. Aynı dönemde ithalatta ise olağanüstü bir artışla karşı karşıya kaldık. Son yıllarda 400-500 milyon dolar cari fazla veren sektör, 2023'ü 130 milyon dolar açıkla kapattı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.