Takdirli aday

Takdirli aday

Başkent'in en genç milletvekili adayı İbrahim Enes Duruay, 'Takdirname' alarak lise mezunu oldu.

Türkiye'nin merakla beklediği 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine iki haftadan az bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları seçimlere kısa bir süre kala sahadaki çalışmalarına daha da hız verdi. Bu süreçte bazı adaylar ön plana çıkmayı başardı. Başkent'in en genç milletvekili adayı olan 18 yaşındaki İbrahim Enes Duruay, seçim çalışmasının başladığı ilk günden bu yana sahada gösterdiği performansla diğer adaylara göre daha fazla göz dolduruyor.  Genç yaşının da etkisi ile sahalarda temposunu hiç düşürmeyen AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Duruay, çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmamak için ziyaretlerini sürdürüyor. 

GENÇ ADAY BAŞARI İLE MEZUN OLDU

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Duruay, bir yandan seçim çalışmalarını sürdürürken bir yandan da okulundan mezun olabilmek için geceleri ders çalışıyordu. Lise 4. sınıf öğrencisi olan genç milletvekili adayı, bu yoğun seçim temposuna rağmen tüm derslerini başarı ile vererek okulundan geçtiğimiz cuma günü mezun oldu. Gölbaşı'nda yaşatan 18 yaşındaki milletvekili adayı İbrahim Enes Duruay, mezuniyetini 'Takdir Belgesi' alarak taçlandırdı. Okul dönemindeki başarısı ile de göz dolduran genç milletvekili adayı Duruay, yüksek notlar ile dolu karnesini ve 'Takdir Belgesi'ni seçim yoğunluğu nedeniyle okuluna almaya gidemedi. E-okul üzerinden karnesine bakabildiğini kaydeden Duruay, yoğunluğunun geçtiği zaman karnesini alabileceğini söyledi.   

3 MİLYON GENCİ TEMSİL ETMEK İSTİYOR

Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı İbrahim Enes Duruay, TBMM'de gençleri en iyi şekilde temsil edebilmek için var gücüyle çalışacağını belirterek, "Bugün Türkiye’de 3 milyon 18 yaşında kardeşimiz var ve biz gençlerin Meclis’te temsil edilmeye ihtiyaçları var. Meclis’te hem biz gençlerin problemlerini dile getireceğim hem de bu problemlere çözüm önerileri üretmek için çalışacağım" dedi. 

İNANIN, ÇALIŞIN BAŞARIN 

İnandıktan ve çalıştıktan sonra her şeyin mümkün olabileceğini anlatan başarılı genç milletvekili adayı İbrahim Enes Duruay, yaşıtlarına şu öğütlerde bulundu: "Hiç küçük düşünmesinler. Yaşımız küçük diye önyargıları olmasın. Sadece siyasette değil, sanatta, sporda, eğitimde, bilimde hangi alanlarda olursa olsun büyük düşünsünler, büyük hedefler koysunlar ve bunların hepsini de hayal etsinler. Çünkü hiçbir şey hayal etmeden başarılmaz. Ben bugün listedeysem hayal ettiğim içindir."

SİYASETE UZUN ZAMANDIR İLGİSİ VARDI

Öte yandan 18 yaşındaki milletvekili adayı İbrahim Enes Duruay'ın babası İsmail Duruay da gazetemize konuştu. Genç yaşta kendi şahsi isteği ile siyasete atılan oğlunun en büyük destekçisi olduğunu kaydeden baba İsmail Duruay, "3 oğlum var. İbrahim Enes en küçükleri. İbrahim Enes'in uzun zamandır siyasete ilgisi vardı. Seçimlerde milletvekili adayı olacağını söyledi biz de ailesi olarak destek verdik. Biz bu süreçte hiçbir yönlendirmede bulunmadık. Hayatın her alanında başarılı olan oğlum İbrahim Enes şimdi de başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü çok çalıştığına şahit oluyorum. Uzun saatler sahada yer alıyor. Sabah erkenden evden çıkıp sahur vakti eve girdiği oluyor" dedi. 

HER ZAMAN GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

İbrahim Enes'in her daim başarılı olduğunu anlatan baba İsmail Duruay, "Oğlum, her alanda gösterdiği başarı ile sürekli bizim göğsümüzü kabartır. Sürekli takdir alan bir çocuktur. Okuduğu kolejinde başarı bursu ile okuyan bir çocuktur. Bu seçim yoğunluğundan dolayı bazı dersleri aksadı ama yinede 'Takdir Belgesi' getirdi.  İbrahim Enes, herkese saygı ve sevgi gösteren bir çocuktur. Kimseyi incitmeyi sevmez. Annesi, İbrahim Enes'in doktor olmasını istiyordu; ancak nasip vatana millete hayırlı bir evlat olması bizim için daha onur verici bir durum. Bizim yüzümüzü hiçbir zaman kara çıkartmadı. Oğlumuzla gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.