Tabela var duran yok

Tabela var duran yok

Kurtuluş Dumlupınar Caddesi’nde yaya geçidi tabelası olmasına rağmen yaya üstünlüğü kuralına neredeyse uyan yok. Bu noktanın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün önünde bulunması da dikkat çekiyor.

Yılın ilk günlerinde 2019’un İç İşleri Bakanlığı tarafından ‘Yaya Yılı’ olarak ilan edilmesi, hem medyada geniş yer bulmuş hem de kamuoyu nezdinde büyük yankı uyandırmıştı. Sürücüler yaya geçidine büyük hassasiyet göstermeye başlamış, kısa sürede kurala alışılmıştı. Ancak üzerinden geçen 2-3 aylık süre içerisinde yaya üstünlüğü kuralı neredeyse unutuldu. Kurtuluş Dumlupınar Caddesi girişinde yaya geçidi tabelaları olmasına karşın kurala uyan yok. Başkentray ile Ankaray’ın Kurtuluş durakları önünde yer alan bu noktada vatandaşlar caddeden karşıya geçerken araçlarla burun buruna geliyor. 

HASTANE YOLU

Ankaray ve Başkentray’dan inen vatandaşların büyük kısmı caddeden geçerek Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne gidiyorlar. Caddeden geçerken araçlarla burun buruna gelen vatandaşlar gazetemize konuşarak, “Bakınız burada tabela var fakat bu yaya tabelasına uyan yok. Genelde bu güzergahı hastaneye gidenler kullanıyor. Hasta olanlar var, tekerlikle sandalyede olan, engelli olanlar var. Yürümekte zorlananlar var. Fakat tek tük duyarlı sürücü dışında yol veren yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi yaya geçidi çizgileri çizerek yerini daha çok belli etmeli. Emniyet yetkilileri de bu konuya daha çok hassasiyet göstererek yayanın önceliğini hatırlatmalı” diye konuştu. 

DUYARLI BİR BAŞLANGIÇ OLMUŞTU

İç İşleri Bakanlığı 2019 yılını ‘Yaya Geçidi Yılı’ olarak açıklamıştı. İlk günlerde gerek yayalar gerek sürücüler bu hassasiyeti göstermiş ve çok kısa sürede uzun bir yol alınmıştı. Ancak bugünlerde yaya geçidinde yaya üstünlüğü kuralına uyan sürücü neredeyse kalmadı. Geçtiğimiz ay açıklama yapan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’da yaya üstünlüğünü hatırlatarak, “1 Nisan'dan sonra görün yaya geçitlerine yaklaştıklarında frenlere nasıl basacaklar. Dünyanın modern ülkelerden böyle” ifadelerine yer vermişti. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.