Suyunu çıkarttık!

Suyunu çıkarttık!

Bilinçsiz sürücülerce kaldırımların işgal edilmesi ile 15 cm genişliğindeki bazalt kaplamalı beton kaldırım taşları bile zarar görüyor.

Başkent'in işlek noktalarında otopark sıkıntısının yaşanması ile birlikte sürücüler en olmadık yerlere araçlarını park etmeye çalışıyor. Refüjlere, kaldırımlara, otobüs duraklarına, binaların giriş ve çıkış noktaları gibi park edilmesi yasak olan birçok yere hiç çekinmeden araçlarını park eden sürücüler, kamu malına da bilinçli ya da bilinçsiz olarak zarar veriyor.

BETON BİLE DAYANMIYOR!
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde ve bulvarlardaki kaldırımlar, dayanıklı bazalt kaplamalı beton kaldırım taşları ile daha sağlam, estetik ve kullanışlı hale getirilmeye çalışılsa da bilinçsiz sürücülerin kaldırıma araçlarını park etmesiyle kaldırımlar kullanılmaz hale getiriliyor. 

KALDIRIMLARDA YÜRÜNMÜYOR 
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nin önünde bulunan kaldırımlar bu durumun en canlı örneği olarak görülüyor. Park sıkıntısı yaşayan sürücüler, 3-4 metre genişliğinde bulunan ve bazalt kaplamalı beton kaldırım taşları ile döşenen kaldırıma araçlarını park ediyor. Araçların kaldırımın üzerinde hareket etmesi ile birlikte kaldırımda birtakım bozulmalar oluyor. Aracın ağırlığı ile yerinden oynayan kalın kaldırım taşlarının bazıları kırılıyor, bazılarının içine ise su girdiği için en ufak oynamada yayaların üstüne pis su sıçrıyor. Samsun yolu üzerindeki Aydınlık kavşağı yakınlarında bulunan kaldırımlarda da aynı olayın yaşandığı görülüyor.     

YAYALAR ŞİKATEYÇİ
Araçların, kaldırımları ve en olmadık yerleri işgal etmesine tepki gösteren yayalar, "Bu kadar da olmaz yani. Bu dayanıklı kaldırımlar bile park edilen araçlardan dolayı mahvedilmiş durumda. Artık kaldırımda yürümeye korkuyoruz. Bu işe bir çözüm bulunması gerekiyor. Devletin malına resmen bilerek ve isteyerek zarar veriliyor. Bu kaldırımların yapılması oldukça bir masraflı. Şimdi bu bozuk yerlerin parası yine bizden çıkacak. Herkes bu konuda duyarlı olsun" dedi.  

45 CM YÜKSEKLİĞİNDE ANCAK...
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, bazalt kaplamalı beton kaldırım taşları ile ilgili şunları söylemişti: "Andezit taşı ile yapılan kaldırımlar daha dayanıksız olduğu için kaldırımlarda çökmeler ve taşlarda oynamalar meydana gelebiliyordu. Bazalt kaldırım çalışmalarında 10-15 cm yüksekliğinde stabilize sıkıştırma malzemesi, onun üzerine 10-15 cm yüksekliğinde gro beton ve onun da üzerine 15 cm kalınlığında bazalt kaplamalı beton parke yapılarak neredeyse 45 cm yüksekliğinde radye temel inşa ediliyor.” 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.