Suya tazyik gerek

Suya tazyik gerek

Sincan Malazgirt ve Tandoğan Mahallesi sakinleri, musluktan akan suyun düşük tazyik nedeniyle adeta damla damla düştüğünü belirterek, ASKİ’den konuya ilişkin çözüm talep ediyor.

Sincan Malazgirt ve Tandoğan Mahallesi sakinleri evlerinde yaşadıkları su tazyiki probleminden yakınıyor. Bölgenin hızla büyüdüğünü ve nüfusunun arttığına dikkat çeken mahalleli, özellikle mahallenin üst kısımlarındaki evlere suyun yoğun saatlerde az çıktığını, banyo, mutfak işlerinde zorlandıklarını ve bu yüzden gecenin geç saatlerine ya da sabah erken saatleri beklemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

YOĞUN SAATLERDE TAZYİK GİDİYOR

“Akşam saatleri mutfakta sıkıntı oluyor” diyen mahalleli mutfak ve banyo ihtiyaçları için özellikle gecenin geç saatlerini ya da sabahı beklediklerini ifade etti. Gerekli tazyikinin olmadığı zaman çamaşır ve bulaşık makinelerini de çalıştıramadıklarını söyleyen mahalleli, “Gecenin geç saatinde makine çalıştırmak zorunda kalıyoruz o da ses yapıyor hem kendimizi hem başkanı rahatsız ediyoruz. Birkaç kez tazyik konusunda iyileştirme oldu ancak şuan yeterli değil. Yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi. 

ÖNÜMÜZ RAMAZAN

Ramazanın ayının hayli yaklaşmasını da dikkat çeken mahalle sakinleri iftar ve sahur saatlerinde herkesin aynı anda kullanıma yöneldiğini belirterek, “Normal zamana göre tabiki mübarek ayda insanlar aynı anda suya yöneliyor zaten tazyiki az olan su iyice gidiyor. Gece vakitlerinde de bekleyemiyoruz sahur oluyor. O yüzden biran önce yetkililer bu duruma daha fazla iyileştirme yapmalı ”dedi.

İYİLEŞTİRME OLDU ANCAK YETERLİ DEĞİL

“Yakın zamana kadar daha kötüydü ancak şuan yeterli olmasa da miktar iyileşti” diyen mahalleli sürekli mahallenin nüfusunun arttığını belirterek iyileştirmelerin tekrarlanması gerektiğini belirtti. Bölgenin hızla büyüdüğüne dikkat çeken mahalleli yetkililerin bu gibi yaşanacak sorunları önceden tahmin ederek önlem almasını istedi. Binaların kat aralarında dahi tazyikin değiştiğinden yakınan mahalle sakinleri yetkililerden en kısa sürede çözüm beklediklerini ifade etti. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.