Sürpriz aday adayları

Sürpriz aday adayları

24 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak isteyen Başkent'teki birçok sürpriz isim görevlerinden istifa ederek aday adaylıklarını açıkladı.

4 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde milletvekilliği adaylığı yarışı hızla sürüyor. Milletvekili olma umuduyla yola çıkan binlerce aday adayı, partilerinin başvuru merkezlerine giderek Meclis'e giden yoldaki ilk adımı atıyor. Bu süreçte sürpriz aday adayları da ortaya çıkıyor. AK Parti ve MHP'ye başvurular bir hayli fazla. Mevcut milletvekilleri ise 27. dönem milletvekilliği genel seçiminde de aday adayı olduklarını açıkladı. 

PURSAKLAR KAYMAKAMI ADAY ADAYI

ali-ihsan-kara.jpg

Pursaklar Kaymakamı Ali İhsan Kara, görevinden istifa ederek AK Parti'den aday adayı oldu. Geçtiğimiz günlerde istifasını açıklayan Kara, memleketi Konya'dan aday aday olduğunu duyurdu.   

ÇUBUK DA AÇIKLADI

cubuk-kaymakami-ibrahim-cenet.jpg

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet de milletvekilliği için görevinden istifa edip AK Parti'den Osmaniye Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. 

AK PARTİ İL'DEN İKİNCİ A. ADAYI

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı milletvekilliği için geçtiğimiz hafta istifa etmişti, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mustafa Duran da milletvekilliği için görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. 

KARAARSLAN ADAY ADAYI OLDU 

AK Parti Gölbaşı eski İlçe Başkanı Osman Karaarslan, partisinin Ankara 1. bölgeden aday adayı olduğunu duyurdu. Karaarslan, 6 yıl ilçe başkanlığı görevini yürütmüştü. 

LOKMAN ÖZDEN, 2. BÖLGE A. ADAYI

Çubuk eski Belediye Başkanı ve ASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Lokman Özden görevinden istifa edip AK Parti Ankara 2. Bölge Aday Adayı olduğunu açıkladı. 

SADIK YAMAÇ BİR HAYLİ İDDİALI

TBMM Genel Sekreter eski Yardımcısı, HAVELSAN Askeri Elektronik Sanayii A.Ş. eski Genel Müdür ve CEO'su Sadık Yamaç, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığı oldu. Çubuklu aday adayının bir hayli iddialı da olduğu görülüyor.  

HEMŞEHRİLERİNİ TEMSİL EDECEK

Ankara Çankırılılar Derneği Genel Sekreteri ve Avrupa Birliği Bakanlığında çalışan Aydın Öksüz görevinden istifa edip AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.  

ŞAHİN, YENİDEN MECLİS'E GİRMEYE HAZIRLANIYOR

AK Parti Çankırı eski Milletvekili  ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İdris Şahin'in Çankırı ya da Ankara 2. bölgeden aday adayı olması bekleniyor. 

M. SAMİ MALLI BU DÖNEMDE DE ADAY

AK Parti 25. Dönem Ankara Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Mallı, 27. dönemde Ankara'dan aday adayı oldu.

15 TEMMUZ GAZİLERİ AK PARTİ VE MHP'DEN ADAY

15 Temmuz Gazisi Emre Doğan, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Bir başka 15 Temmuz Gazisi Şinasi Kanat ise MHP Ankara 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. 

EN GENÇ ADAY ADAYI

en-genc-vekil-adayi-ibrahim-enes-duruay.jpg

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ın yeğeni 18 yaşındaki İbrahim Enes Duruay, AK Parti Ankara 3. Bölgeden Aday Adayı oldu. Siyasete genç yaşta atılan Duruay'ın belgesel ve kitap çalışması bulunuyor.   

KARAGÖL ERZURUM'DAN A. ADAYI

Ak Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl,  görevinden istifa ederek AK Parti Erzurum Milletvekilliği Aday Adayı olduğunu açıkladı. 

GÜZEL A. ADAYI OLDU

İŞKUR Şube Müdürü Remzi Güzel, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. 

3. BÖLGEDEN A. ADAYI

Orman Genel Müdürlüğü İnşaat ve İkmal Dairesi Başkanlığı Makine İkmal Şube Müdürü Ferit Torunoğlu görevinden istifa edip AK Parti Ankara 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.

GENÇLER SİYASETTE AKTİF OLMAK İSTİYOR

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Özbey, Ankara'dan aday adayı oldu. 
-TOKİ Baş Hukuk Müşaviri Abdullah Güler AK Parti'den Milletvekili aday adayı oldu. 
-Ankara Çorumlular Birliği Genel Başkan Yardımcısı, ASAD ve Siyasallılar Vakfı Üyesi ve hala Siyaset Akademisi Ankara İl Koordinatörlüğü görevini sürdürmekte olan Hayri Çağır AK Parti Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı oldu.
-Ankara'da gazetecilik yapan Sinan Burhan ve Sonnur Hakbilen AK Parti Milletvekili Aday Adayı oldu. Burhan, Kayseri'den Hakbilen ise Ankara'da aday adaylığını koydu. 

Sürpriz milletvekili aday adayları çıkarken Ankara'daki mevcut milletvekilleri de aday adaylığı başvurularında bulundu. Sosyal medya hesaplarından yeniden aday adaylıklarını açıkladı.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.