SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN ANLAMLI PROJE

SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN ANLAMLI PROJE

Ensarlık görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışan ESDER, Başkent'teki Suriyeliler için anlamlı bir proje hazırladı. Suriyeli mültecilerin dil-meslek öğrenmesi ve sosyal-kültürel açıdan toplumla kaynaşması amaçlanıyor.

 


OSMAN AKDOĞAN - HABERVAKTİM


Müslüman Anadolu halkı, katil Esad'ın zulmünden kaçan Suriyeli mazlumların yaralarını sarmaya devam ediyor. Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER), Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Ahilik ekseninde göçmen ve Suriyeli mültecilerin sosyo-ekonomik hizmetlere erişiminin sağlanması’ isimli bir proje hazırladı. Bu proje ile Başkent Ankara’daki Suriyeli sığınmacıların sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak toplumsal hayata kazandırılmasını hedefleniyor.

SİTELER'DE YER HAZIRLANDI

Konuyla ilgili Habervaktim'e konuşan ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, ayni ve nakdi yardımların farklı dernekler ve yardımsever vatandaşlar tarafından yapıldığını belirterek, “Proje kapsamında Suriyeli mültecileri sosyal, ekonomik hayata hazırlamak istiyoruz. Bunun için Suriyelilerin yoğunlukla yaşadığı Siteler bölgesinde bulunan bir vakfın üst katını yeniden dekore ederek iki eğitim sınıfı ve sahnesi olan çok amaçlı bir salon hazırladık. Bu sınıflarda Suriyeli mülteci kadınlara gün içerisinde iki kur şeklinde Halk Eğitim'den gelen hocamızla Türkçe eğitimi vermeye başladık. Türkçe eğitimi dışında biçki, dikiş, nakış, takı tasarımı, el sanatları veya kuaförlük gibi meslek edindirme kursları düzenlemeyi de planlıyoruz. Hazırlayacağımız iş atölyelerinde Suriyelilere üreterek kendi ihtiyaçlarını karşılayacak meslekler edindirmek istiyoruz” dedi.

PSİKOLOJİLERİNİ DÜZELTMEK İSTİYORUZ
Suriyeli mülteci erkek ve çocukları da unutmadıklarını kaydeden Çelikus, şöyle konuştu: “Akşamları Suriyeli erkekler için sinema, tiyatro gibi faaliyetlerin yanı sıra dertlerini dinleyeceğimiz bir kaynaşma ortamı hazırladık. Ayrıca Ankara’nın göbeğinde uçaklar geçerken hâlâ korkudan eve kaçan Suriyeli çocukların hem psikolojilerini düzeltmek hem de güzel vakit geçirtmek için piknik, gezi, festival gibi faaliyetler ile onları eğlendirmek istiyoruz. Başka bir açıdan da sokakta olanlarını sokaklardan kurtarmak istiyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.