Spotu izleyip sigarayı bıraktılar

Spotu izleyip sigarayı bıraktılar

Sigaranın sağlığa zararının anlatılması için hazırlanan kamu spotlarından etkilenen Başkent'teki 40 kişi, sigarayı bıraktı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, 'Dünya Tütünsüz Günü' kapsamında  Başkent'te sigarayı bırakan 40 kişiyi bir araya getirdi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonunda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen etkinliğe Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Kucur, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunus Emre Bulut , Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birim Sorumlusu Mahmut Alkan, Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği Doktoru Doç. Dr. Tijen Şengezer'in yanı sıra kamuoyuna sigaranın sağlığa zararının anlatılması için hazırlanan kamu spotlarından etkilenerek sigarayı bırakan 40 kişi katıldı. 

SİGARAYI BIRAKAN 40 KİŞİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Sigaranın sağlığa zararının göstermek için Sağlık Bakanlığınca hazırlanan kamu spotlarından etkilenerek sigarayı bırakan ve bu gösterdikleri davranış ile topluma örnek olan 40 kişiye Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı  tarafından "Teşekkür Belgesi" takdim edildi. Etkinlikte konuşan yetkililer, sigaranın sağlığa zararlarından bahsederek, sigarayı bırakmanın zor olmadığına dikkat çekti.  

KARDEŞİYLE BİRLİKTE SİGARAYI BIRAKTI

Kamu spotları sayesinde sigarayı bırakan Meryem Uğurlu, "Günde 3 paket içiyordum. Çok şükür 6 ay önce kardeşimle birlikte sigarayı bıraktık. Trioid rahatsızlığımdan dolayı bırakmakta zorlandım ama başardım. Şimdi 'çok şükür bırakmışım' diyorum. Sarma tütün kullanıcısıydım vaktimin çoğu tütün sarmakla geçiyordu değerli zamanım boşa gidiyordu. Kıyafetlerim is kokuyordu ellerim sapsarı oluyordu. Ben kuaförüm ve işimi yaparken zorunlu olarak insanlara yakın olmam gerekiyor.Sigarayı bıraktıktan sonra  insanlara ne kadar çok koktuğumu ve onlara ne kadar haksızlık yaptığımı fark ettim. Müşterilerimin gıyabında onlardan özür diliyorum" dedi. 

KAMU SPOTUNU İZLEDİ BABASINA SİGARAYI BIRAKTIRDI

Sigarayı bırakan Abdullah Aksu ise ''Günlük 3 ya da 4 paket sigara içiyordum. Lastikçide çalıştığım için müşteriler geldiği zaman sigara ikram ediyordu.Üç yaşındaki kızım 'Sigara içtiğin için öleceksin baba' diyerek ağlıyordu. Kamu spotlarından izledikleri onu etkilemişti. Bir iki kere denedim ama bırakma konusunda başarılı olamadım. Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği Doktoru Doç. Dr. Tijen Şengezer'den randevu aldım, böbrek rahatsızlığım olduğu için ilacı yarım dozda almamı ve bana sigarayı bıraktıracağını söyledi ve 19 Mayıs tarihinde bıraktım.İki yıldır sigara içmiyorum'' diye konuştu. 

S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM
    
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.