Sözde hayvanseverlere tepki: Çocukların geleceği daha önemli

Sözde hayvanseverlere tepki: Çocukların geleceği daha önemli

Sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören düzenlemeye şiddetle tepki gösteren sözde hayvanseverlerin, Pazar günü Ankara’da yapmayı planladıkları eylemin Valilik tarafından yasaklanması “yerinde bir karar” olarak değerlendirildi.

Ankara’da sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasına karşı çıkan derneklerin düzenleyeceği eyleme Valilik’ten LGS ve güvenlik nedeniyle yasak kararı çıktı. Kararın ardından kimi dernek Ankara’da Anayasanın 34. Maddesi gereği toplanacağını duyurdu. Kimi dernek ise yasak kararı verilmeyen İstanbul ve İzmir’deki eylemlere katılım yönünde çağrı yaptı. Ankara Valiliği’nin kararını doğru ve yerinde bulduğunu vurgulayan Güvenli Sokaklar Derneği Kurucusu Murat Pınar, “Her türlü hareketlerinde çocuklarımızın geleceği ile oynuyorlar. Çocuklarımızın geleceği hiçbir şeyden önemli değil” dedi.

muratpinar43.jpg

HİÇBİR FAYDALARI YOK

Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili yapılacak değişiklikte geri dönüş olamayacağını hatırlatan Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, devletin vatandaşları başıboş köpeklerle baş başa bırakamayacağına dikkat çekerek, “Zaten bunlar her türlü hareketlerinde çocuklarımızın geleceği ile oynuyorlar. Her tür yaptıkları eylem hiçbir faydalı şeye işaret etmiyor. “LGS 1 milyon öğrencinin geleceğini şekillendirecek. Sınav esnasında atılacak sloganların çocukların dikkatini dağıtacak. Bunların her hareketi çocuklarımızın geleceğini etkiliyor” ifadelerini kullandı.

eylem1.jpg

TOPLANABİLDİĞİNİZ BU KADAR

Aynı zamanda kızını başıboş sokak köpeklerinin saldırısında kaybeden bir baba olan Murat Pınar, “Daha önce dediğim gibi isterseler 5 bin kişi olsunlar; “‘Hayvanların uyutulması planları yapılırken; toplayabildikleriniz bu kadar” derim. Çocuklarımızın geleceği hiçbir şeyden önemli değil. Güvenli sokaklar ve parklar istiyoruz. 80 milyondan 5 bin kişiyi çıkartalım çoğunluk ortada” diye konuştu.

valilikbinaeski.jpg

NE OLDU?

Ankara Tandoğan, İstanbul Yenikapı ve İzmir Gündoğdu Meydanı’nda toplanma çağrısı yapan birçok dernek, Türkiye’nin birçok şehrindeki vatandaşlara seslenerek 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik başta olmak üzere çevre, kadın, çocuk konularında toplanıp eylem yapacaklarını açıkladı. Ankara Valiliği ise başkentteki eylemlere yasak kararı verdi. Ankara’dan eyleme katılacak birçok dernek İstanbul ve İzmir’de eyleme katılacağını açıklarken; kimisi de yasağa rağmen Anayasa’nın 34. Maddesi “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” metnini gerekçe göstererek toplandı. Derneklerin afişlerinde “çocuklarımız, hayvanlarımız, kadınlarımız, doğa için adalet” ve “Sokaktayım Yanındayım, Toplayamazsın Öldüremezsin” sloganları bulundu.

Kaynak:Gazete İlksayfa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum