Sözde Akademisyenler Terör Örgütünü Kurtarma Çabasında

Sözde Akademisyenler Terör Örgütünü Kurtarma Çabasında

İmzaladıkları bildiriyle terör örgütüne destek veren 1128 akademisyene tepkiler devam ediyor. Eğitim Bir-Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şube Başkanı Ayhan Okuyucu bildiriyi imzalayan akademisyenlere yönelik “Terör örgütünün yaptıklarını görmezlikten ge

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Terör örgütünün doğuda yaptığı çirkin saldırıları görmezden gelerek devleti suçlayan 1128 akademisyenin özgürlüğe ve demokrasiye darbe girişiminde olduğunu söyleyen Eğitim Bir-Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, atılan imzaların terör örgütüne kalkan olmak anlamına geldiğini söyledi. İmza atan akademisyenlerin ilim, bilim, irfan ve ahlaktan yoksun olduğunu belirten Okuyucu, imzaların özgürlüğe ve demokrasiye darbe girişimi olduğunu savundu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KURTARMA ÇABASI

“Diyarbakır annelerine el uzatmayanlar, şehit annelerini ağlatanlara el uzatıyorlar” diyen Okuyucu, “O bölgede bulunan masum vatandaşlarımıza hendek kazıp barikatlar kurarak yaşamı adeta çekilmez hale getiren, çocuklarımızı cehaletin esaretine davet edenler, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın terör vesayetine girmesine hizmet ettiklerinin galiba farkında bile değiller veya bunu da gözlerden kaçırmaya çalışıyorlar. Dağa kaçırılan çocukları kurtarma çabası göstermeyenler, dağ ve şehir kadrosu çöken terör örgütünü kurtarma çabası içerisindeler” dedi.

MAYALARININ BOZUK OLDUĞUNA İŞARETTİR

Terörü ve Kandil’i boykot etmek yerine devletini şikâyet etme yolunu seçenlerin ilmi ferasetlerinin iflas ettiğini söyleyen Okuyucu, “Hendekleri görmezden gelerek eli ağır silahlarla canilik yapanları bunlar masum çocuklar diye algı oluşturmaya çalışmak teröre kalkan olmaktır. Bu bildiriyi yayınlayanlar birleştirmeyi değil bölücülüğü kardeşliği değil ayrıştırma yolunu seçmeleri manidardır. Şunu iyi bilsinler ki, bu tam demokrasinin değil ham demokrasinin ürünüdür. Barış ve özgürlüğü ağızlarında adeta çürük sakız misali geveleyenler bildiri içerisinde yalnızca kendileri için hayat hakkı düşünenler canlarını ve mallarını korumaya çalışan yaşamlarını da borçlu oldukları kahraman asker ve polislerimizden bir kelime dahi olsa söz etmemeleri mayalarının bozuk olduğuna işarettir” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERİ GEREĞİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ

Üniversite yönetimlerinin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini savunan Okuyucu, “Şehitlerimizin aziz ruhlarını inciten bu aymazların yaptıklarının yanlarına kalmaması için başta, Yükseköğretim Kurulu olmak üzere ilgili tüm üniversiteleri acilen gereğini yapmaya davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Eliflerin, Fıratların ve Yasinlerin hayat hakkını gasp edenlerin talimatlarına imza atarak desteğe dönüştürmeye çalışanları kınıyor; çocuklarımızın geleceğini Kandil karanlığına gömmeye çalışan zihniyetin dayattığı bu iğrenç eylemi doğru bulmadığımızı ve aziz milletimizden acilen özür dilemelerini bir kez daha deklare ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.