“SÖZCÜ”LÜĞE SUÇ DUYURUSU

“SÖZCÜ”LÜĞE SUÇ DUYURUSU

Kızılay’daki hain terör saldırısında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Feyza Acısu için Sözcü'nün internet sitesindeki yer alan habere yapılan çirkin yoruma Feyza’nın Çankırılı hemşerileri suç duyurusunda bulundu.

ÇİRKİN YORUMA TEPKİ
Ankara Adliyesi önünde toplanan Çankırılı STK temsilcileri, haberin altına adeta kan donduracak şekilde bir yorum yapan 'Somnium' adlı kullanıcı ve bu yorumu onaylayarak siteye koyan Sözcü gazetesi internet sitesi yetkililerinin biran önce yargı tarafından cezalandırılmasını istedi.

GEREKEN CEZA VERİLMELİ
Orta Dernekler Federasyonu Başkanı Şaban Can, "Sözcü gazetesi şehit kızımızın aziz hatırasına yapılan bu yorumu onaylayıp yayınlayarak manevi değerlerimize yapılan saldırıya çanak tutmuş, bir nevi destekleyerek internet ortamında yayılmasına da vesile olmuştur. Bizler şikayetimizi adaletin tecelli edeceği Yüce Türk yargısına yapacak ve Sözcü gazetesi ve bu yorum sahibinin gereken cezayı almasının takipçisi olacağız” dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Çankırı Orta Dernekler Federasyonu, Kızılay Güvenpark’ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Çankırılı Feyza Acısu ile ilgili haberin altına yorum yapan ve bu yorumu onaylayarak siteye koyan Sözcü gazetesi internet sitesi yetkilileri hakkında Ankara Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. 
ÇİRKİN YORUMA TEPKİ
13 Mart’ta Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısında Feyza Acısu adlı bir öğrenci de hayatını kaybetmişti. Sözcü gazetesinin internet sitesi, Feyza Acısu ile ilgili ‘seneye öğretmen olacaktı’ başlıklı bir haber yayımladı. Yayımlanan haberin altına ‘Somnium’ adlı bir kullanıcı ‘Hiç yoksa bunun öğretmen olup bağnaz bir nesil yetiştirme olasılığının ortadan kalkmış olması ufak bir tesellidir. Kimse kusura bakmasın, kafasındaki o çaputla herhalde astronot yetiştirmeyecekti. Bu yüzden can düşmanım olan yobazlardan birisinin ölmüş olmasına üzülemem. Yarın bunun yetiştirdiği nesil de IŞİD’in canlı bombası olacaktı" yorumunu yapmıştı. 
YARGIYA GÜVENİYORUZ
Çankırı Orta Dernekler Federasyonu, Ankara Orta Dernekler Birliği ve İstanbul Orta Dernekler Birliği, haberin altına yorum yapan 'Somnium' adlı kullanıcı ve bu yorumu onaylayarak siteye koyan Sözcü gazetesi internet sitesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Adliyesi'ne sunulan suç duyurusunda "Şehit hemşerimize yapılan hakareti lanetliyor ve yüce Türk yargısının bu hakaret hakkında gerekeni yapacağından şüphe duymuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ALÇAKÇA BİR YORUM

Konuyla ilgili açıklama yapan Orta Dernekler Federasyonu Başkanı Şaban Can, "Feyza kardeşimize internet ortamında yapılan bu hakaret özelde biz Ortalı ve Çankırılıları genelde ise tüm başörtülü ve muhafazakar kesimi hedef alan alçakça bir yorumdur. Şehit kardeşimizin aziz hatırasına yapılan bu hakarete sivil toplum kuruluşları olarak sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istedik. Bizler şikayetimizi adaletin tecelli edeceği Yüce Türk yargısına yapacak ve Sözcü gazetesi ve bu yorum sahibinin gereken cezayı almasının takipçisi olacağız. Sözcü gazetesi şehit kızımızın aziz hatırasına yapılan bu yorumu onaylayıp yayınlayarak manevi değerlerimize yapılan saldırıya çanak tutmuş, bir nevi destekleyerek internet ortamında yayılmasına da vesile olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.