Soykırım savunucusu Büyükelçi Viyana’dan ayrılıyor

Soykırım savunucusu Büyükelçi Viyana’dan ayrılıyor

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın kararıyla görevinden ayrılıyor. Ceyhun, Almanya'da Yeşiller Partisi’nde milletvekilliği yaptığı dönemde, sözde Ermeni soykırımını savunmasıyla büyük tepki çekmişti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçilik ve daimi temsilcilikler için yeni görevleri tebliğ etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde önemli değişiklikler yapıldı. Büyükelçi olarak görev yapacak yeni isimler belirlendi.

5-001.jpg

Şehit Viyana Büyükelçisi Daniş Tunalıgil

ŞEHİT DİPLOMATLAR RAHAT UYUSUN

Yapılacak görev değişimlerinde birisi özellikle dikkat çekiyor. Viyana Büyükelçiliği'nde bayrak değişimi yapılacak. Görev süresi dolan Büyükelçi Ozan Ceyhun'un yerine Gürsel Dönmez atandı.

21 Şubat 2020’de Viyana Büyükelçisi olarak atanan Ceyhun, o dönem siyasi çevrelerden büyük tepki almıştı. Gençliğinde silahlı sol örgüt militanı olan Ceyhun'un adı, 1 Mart 1977'de Adana Erkek Öğrenci Yurdu'na yapılan bombalı saldırıyla özdeşleşmişti. Saldırıda Mustafa Erol şehit olmuştu.

Ceyhun, eylemden sonra Avusturya ve Almanya'da firar hayatı yaşamıştı. Almanya'da Yeşiller Partisi ve Sosyal Demokrat Parti'de milletvekilliği yaptığı dönemde, sözde Ermeni soykırımını savunmasıyla dikkat çekmişti.

22 Ekim 1975’te Ermeni terör örgütü ASALA tarafından gerçekleştirilen saldırıda, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Daniş Tunalıgil hunharca katledilmişti. Ceyhun’un Viyana’ya Büyükelçi olarak atanmasına, Tunalıgil cinayeti üzerinden de sert eleştiriler yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.