SOYDAŞLARA, KIŞ DESTEĞİ

SOYDAŞLARA, KIŞ DESTEĞİ

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, soydaşımız Türkmenler için yeni bir yardım kampanyası başlattı. İl Başkanı Nedim Yamalı, “Bu soğuk kış günü Türkmen kardeşlerimizi yalnız bırakmamamız gerekiyor” diyerek vatandaşları destek olmaya çağırdı.

 

Uğur Öğüt- Osman Akdoğan/ Habervaktim-

 

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, aylardır yoğun bombardımana maruz kalan soydaşımız Bayırbucak Türkmenleri için ‘Bugün Yardım Zamanı’ sloganıyla yeni bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın tanıtım toplantısına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilçe belediye başkanları katıldı. 

KIŞ GÜNÜ ISITACAK KAMPANYA

Kampanya ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Bu soğuk kış günlerinde Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizi yalnız bırakmamamız gerekiyor. Ankara İl Başkanlığı olarak 19 Ocak itibari ile orada yardıma muhtaç kardeşlerimizi için bir kampanya başlattık” dedi. Yamalı, Başkentlileri de kampanyaya destek olmaya davet etti.

DÜNYADA 3. SIRADAYIZ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise kampanyada yer alan herkese teşekkür ederek Türkiye’nin insani yardım konusunda dünyada ilk üç sırada olduğunu açıkladı. Akdoğan, soydaşımız Türkmenler ile ilgili şöyle konuştu: Türkmen kardeşlerimiz bizim canımızdandır, kanımızdandır, kardeşimizdir. Biz Suriye’de yardım yaparken etnik kökenine hiç bakmadık. Kuzey Irak’ta bugün üç kamp kurduk oradaki Türkmenlerimiz için, ama orada Araplar da Ezidiler de kalıyor. Aynı şekilde Türkiye’ye bugün 21 bin Suriye Türkmeni, 36 bin Irak Türkmeni var. Bu kardeşlerimize de Hükümet kucağını açmıştır. Her türlü meselesiyle ilgilenmektedir. Onların davası bizim davamızdır, onların meselesi bizim meselemizdir.”

TÜRKMENLERE SIRTIMIZI ÇEVİRMEDİK

Suriye konusunda Hükümeti eleştirenlere de cevap veren Akdoğan, “Biz başından itibaren hiçbir soruna duyarsız kalmadık. Yanı başımızda yüzlerce insan ölümden kaçarken biz onlara sırtımızı çeviremezdik. Duvarlar örüp de siz bu tarafa geçemezsiniz diyemezdik. Yayladağ da 11 bin kişi kamplardadır, karşı taraftaki Yamadi’de de oluşturulan kamp gibi alanlar var. Burada Türkmenler barınmaktadır. Türkiye sınırın iki tarafında da elinden gelen gayreti göstermektedir” dedi.

BOMBALARIN YÜZDE 95’İ SİVİL HALKA

Tüm çabalara rağmen bölgede ölümlerin sürdüğünü kaydeden Akdoğan, “Hem rejim ordusu adeta devlet terörü uyguluyor ve kendi insanlarını katlediyor. Rus uçakları da hem denizden hem karadan bölgeleri bombalıyorlar. Bombalanan terör örgütleri, DAİŞ değildir. Bombalanan Türkmenlerdir, bombalanan ılımlı muhalefettir. Yüz bomba atılıyorsa 95’i sivil halkın başına düşüyor. Biz hem devlet olarak hem millet olarak hem de STK’lar olarak hep birlikte bu insani drama sessiz kalmayacağız. Onların acılarını paylaşacağız. Onlara şefkat elimizi uzatacağız. Ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.