Sosyal medyada fuhuş lobisi

Sosyal medyada fuhuş lobisi

Artık vatandaşlar, swarm’dan check-in yaptığı takdirde, fuhuş propagandasının hedefi oluyor. Hayat kadınları; adres, telefon numarası ve müstehcen fotoğraflarla, vatandaşlara sosyal medya üzerinden arkadaşlık isteği gönderiyor.

Aralarında çocuklarından bulunduğu ve milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya, fuhuş sektörü tarafından da etkin şekilde kullanılmaya başlandı. Yaptıkları paylaşımlarla özellikle genç kesimi hedef alan ve telefon numarası, adres, kimlik bilgileri paylaşmaktan çekinmeyen hayat kadınları bu kadarına da olmaz dedirtti.

Adres ve kimlik gizlemiyorlar

Türkiye’de milyonlarca kişinin kullanıcısı olduğu başta Twitter ve Swarm gibi uygulamalar olmak üzere birçok uygulamada pazarlığa soyunan hayat kadınları tepki çekiyor. Birçok sosyal medya uygulamasında şehir isimleri üzerine etiket kullanan ve para karşılığı cinsel ilişki teklif eden fuhuş çetelerinin adresleri, telefon numaraları ve fotoğraflarının apaçık belli olması alınan önlemlerin sorgulanır hale gelmesine neden oluyor. Geçmiş dönemlerde sık sık gazetemizin de gündeme getirdiği sokaklara atılan kartvizitlerden sonra hayat kadınlarının böyle bir yöntem uygulaması sosyal medyanın güvenirliğini sorgular hale getiriyor.

Genç kesimi hedef alıyor

Her gün aralarında çocuklarında olduğu milyonlarca kullanıcıların bu tarz çirkin görüntülere maruz kalmasını uygun bulmayan uzmanlar, bu kullanıcılar hakkında yasal işlem yapılıp hesaplarının kapatılmasını öneriyor. Özellikle genç kesimi hedef alan hayat kadınlarına karşı önlem alınmaması bu gibi kullanıcılara cesaret vererek sayılarının artmasına neden oluyor. Değişik isimler, adresler ve telefon numaraları kullanan fuhuş sektörünün üyeleri organize bir şekilde faaliyet yürütürken, Polise yapılan ihbarların ise çoğu zaman sonuçsuz kaldığı söyleniyor.

Aileler suçluların tutuklanmasını istiyor

Son dönemlerde adeta fuhuş yuvasına dönen sosyal medya uygulamaları üzerinden fuhuş adı altında dolandırıcılık da yapıldığı biliniyor. Gençleri hedef alan paylaşımların yapıldığı sayfalardan atılan twitlerde özellikle hashtaglar kullanılarak sayfalara ulaşım kolay hale getiriliyor. Tüm bunlar neticesinde geçtiğimiz dönemlerde Başkent’te fuhuş kartviziti dağıtanlar tepkiler sonucunda yakalanmış ve tutuklanmıştı. Aileler şimdide sosyal medyada fuhuş reklamı yapan ve yasaya aykırı hareket eden kişi ve çetelerin emniyet güçleri tarafından tespit edilerek tutuklanmasını istiyor. Aileler çocuklarının bu tarz çirkin görüntülere maruz kalmamasını istemezken bu rezilliğe bir an önce son verilmesini istiyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.