Söğütözü'nde metroya dar yol

Söğütözü'nde metroya dar yol

Söğütözü’nde, sadece bir kişinin yürüyebileceği metro girişindeki yaya yolu, vatandaşları mağdur ediyor. Ayrıca metro durağının hemen yanındaki üst geçidin asansörü bulunmazken, yürüyen merdivenleri de çalışmıyor.

Son yıllarda gelişimi ve gökdelenleri ile dikkat çeken Söğütözü şehrin yeni gözdesi haline geldi. Buna karşın Söğütözü Metro durağı ile otobüs durakları arasında ki yaya yolu bölgenin yapısıyla pekte uyuşmuyor ve geçenlerin tepkisine neden oluyor. Neredeyse bir kişinin geçebileceği hatta yoğun anlarda geçenlerin bekleyerek yollarına devam edebildiğini belirten vatandaşlar, “Semt gelişiyor ancak vatandaşın sorunları da gözetilmeli. Buraya yakışmıyor” diyerek tepki gösteriyor.

NEREDEYSE BİR KİŞİLİK

Söğütözü metro durağı ile otobüs durakları arasında bulunan aynı zamanda Dumlupınar Bulvarının da yaya yolu olan noktada vatandaşlar yollarına devam etmek için hayli çaba sarf ediyor. Bir yanının Eskişehir Yolu diğer yanınınsa metro durağı olduğu geçit neredeyse bir kişinin geçebileceği cinsten. Hele ki zıt yöne ilerleyen yayalar karşılaştığında tamamen geçilmez noktaya geliyor ve geçenler beklemek zorunda kalıyor. Duruma tepkisiz kalmayan vatandaşlar ise gazetemize konuşarak, “ Yaya olarak yolumuza devam etmek için çaba gösteriyoruz, geçidin zemini çok kötü ve dar. Otobüs ya da metro boşaldığında başka alternatif olmadığı için buradan geçmemiz gerekiyor ve yoğun anlarda da beklemek zorunda kalıyoruz. Vatandaş olarak mağdur oluyoruz buranın gelişimi görülürken mağduriyetlerde görülmeli yakışmıyor” dedi. 

ASANSÖR YOK, MERDİVENLER ÇALIŞMIYOR

Vatandaşlar yine aynı noktada bulunan üst geçidin yürüyen merdivenlerinin de uzun zamandır çalışmadığını söylüyor. Özellikle AŞTİ’ye gidecek vatandaşların da sık olarak kullandığı geçidin, engelli ve yaşlıların kullandığı asansörü de bulunmadığından geçenlerin merdivenleri kullanmaktan başka şansı görünmüyor. Çevredekiler ise duruma tepki göstererek, “Sağlıklı olanlar, gençler için problem olmuyor yürüyorlar. Fakat görüyor yaşlılar geçiyor, çantası valizi olan var ayrıca en önemlisi engelli kardeşlerimizin hiçbir şansı yok. Asansörün ve merdivenlerin olmaması Ankara’nın en lüks ve gözde olarak adlandırılan bölgesinde olmasını anlamakta pek mümkün değil” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.