Siteler'de TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Siteler'de TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Siteler esnafının şikayeti doğrultusunda gündeme taşıdığımız boş arsalarda bulunan moloz ve çöp yığınları, Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.

Mobilya sektörünün merkezi olan Siteler ‘de, esnafın şikayetini dikkate alarak gündeme getirdiğimiz boş arsalarda biriken moloz ve çöp yığınları, Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.
Temizlik ekipleri 2 kamyon ve 2 kepçe yardımıyla bölgede bulunan moloz ve hafriyat yığınlarını kaldırdı. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Şen, "Siteler' de periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz.

Boş arsalarda bulunan moloz ve hafriyat yığınlarını temizledik. Odun, tahta ve demir gibi sokağa atılan sert imalathane malzemelerini kamyonlarla ve kepçelerle topladık. Bölge esnafına çağrıda bulunuyorum. Birbirimize yardımcı olalım el ele verirsek bölgemiz daha temiz ve düzenli olur." dedi.

HİDROLİK SİSTEMİNİ BOZUYOR    

Siteler bölgesinde yaşanan sorunun duyarsız vatandaşlar tarafından kuralsız bir şekilde boş arsalara atılan moloz ve hafriyat atıklarından kaynaklandığını dile getiren Şen, "Bu moloz atıkları üzerine odun, tahta parçaları ve değişik çöpler atılmaktadır. Müdürlüğümüz, esnaflarımızın çıkardığı normal evsel atıkları çöp kamyonlarımız tarafından günlük her gece alınmakta ancak bu tahta parçaları ve moloz atıklar gibi sert malzemeler çöp kamyonumuzun hidrolik sistemini bozduğundan dolayı alamıyoruz. Bu gibi sert imalathane atıkları 2-3 günde bir açık kasa kamyonumuzla kepçe yardımıyla alıyoruz. Boş arsalar şahıs mülkiyetinde olduğu için temizlendikçe art niyetli kişiler tarafından tekrar moloz atıklarıyla doldurulmaktadır. Sorun bundan kaynaklanıyor. Bütün esnafımızdan bu konuda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz." diye konuştu.

TEMİZLİKTE HERKES SORUMLULUK ALMALI

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçe temizliği hakkında bir açıklama yaptı. İlçede temizlik seferberliği başlattıklarını ifade eden Başkan Tiryaki, toplumun çevre bilinci kazanması gerektiğinin altını çizdi. Temizlik görevinin sadece belediyeye bırakılmamasını isteyen Başkan Tiryaki, Altındağlı vatandaşları bu konuda sorumluluk almaya çağırdı. Başkan Tiryaki, “Ortak kullanım alanları herkes tarafından temiz tutulmalıdır” dedi.


İBRAHİM ETHEM ÜNAL  / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.