Siteler’de asayiş berkemal

Siteler’de asayiş berkemal

Valiliğin, Siteler’de 26 farklı noktaya 126 mobese kamera yerleştirmesi ve 12 bekçiyi bölgede görevlendirilmesiyle, esnaf rahat bir nefes aldı. Vali Topaca’ya teşekkür eden esnaf, ‘‘Artık dükkanımızı kapatırken gözümüz arkada kalmıyor’’ dedi.

Ankara Valiliği tarafından ‘İl Eylem Planı’ kapsamında Siteler’deki asayiş olaylarını en aza indirebilmek için bölgedeki 26 farklı noktaya yerleştirilen 100’ü sabit 26’sı hareketli olmak üzere Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olan toplam 126 kamera devreye girdi. Siteler’in giriş ve çıkışları olmak üzere bölgenin kritik noktalarında bulunan ve tüm olayları 7/24 anbean kaydeden kameralar, sadece emniyet tarafından belli bir merkezden izleniyor. Siteler'deki güvenlik ve hırsızlık sorunlarını bitirebilmek için bölgede ayrıca 13 bekçi görev yapıyor. Geçtiğimiz birkaç aya kadar her gün farklı bir asayiş olaylarının yaşandığı Siteler’de kameraların devreye girmesi ve bekçilerin göreve başlaması ile asayiş olaylarının en aza indiği kaydediyor. Siteler esnafı bölgede devreye giren kameralar ile geceleri Siteler’de kuş uçurtmayan bekçilerden memnuniyetlerini belirtiyor. Bölge halkı Siteler'e yapılan yatırımdan dolayı Ankara Valisi Ercan Topaca'ya teşekkür ediyor.

VALİ TOPACA’YA SİTELER’DEN TEŞEKKÜR

vali-ercan-topaca.jpg

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Siteler’deki güvenlik, asayiş ve trafikle ilgili mücadelelerin meyvesini vermeye başladığını söyledi. Siteler’deki 2 bini aşkın üyesi adına Ankara Valisi Ercan Topaca’ya teşekkür eden Başkan Taklacı, “Sayın Valimiz Ercan Topaca’dan Allah razı olsun. Bölgemiz ile ilgili bize verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. Bizim için öncelikli olan asayiş sorunu, kameraların devreye girmesi ve bekçiler görev yapması ile neredeyse çözüldü. Üyelerimizden ve esnafımızdan bu konularla ilgili artık şikayet almıyoruz. Siteler için bu büyük bir gelişme. Bölgemizde artık huzur hakim olmaya başladı. Esnafımız dükkanını artık güvenle kilitlemeye başladı, evine giderken esnafımızın gözü arkada kalmıyor” dedi.      

SİTELER İÇİN TEK YUMRUK 

Siteler’de son yıllarda artan asayiş olaylarının çözümü için 2017’nin Temmuz ayında Ankara Valisi Ercan Topaca başkanlığında Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odasında bir toplantı düzenlediklerini hatırlatan Başkan Taklacı özetle şunları söyledi: “O gün Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediyesi yetkilisi, Altındağ Belediyesi yetkilisi ve İlçe, İl Emniyet Müdürleri ve diğer birim müdürlerinin katıldığı bir toplantı düzenlemiştik. Valimiz Ercan Topaca’nın büyük destekleri ile o günkü toplantıda Siteler ile alakalı önemli kararlar alındı. Bunlardan bazıları MOBESE sistemlerinin arttırılması, kolluk kuvvetlerinin sayısının çoğaltılması, Siteler’e giriş çıkışların düzenlenmesi, bekçi tahsis edilmesi ve mesleki eğitime destek verilmesi olarak sıralayabiliriz” 

SİTELER’DE HUZUR HAKİM

“Siteler bölgesinde, konut yerleşimi olmadığından gece güvenliği hususunda esnafımız sorun yaşamaktaydı. Bizler harekete geçerek bu duruma engel olmak istedik ve nihayetinde bir sonuca ulaştık. Siteler’in her giriş ve çıkışına 7/24 aktif izlenim gösteren kamera sistemi kuruldu. Bu sistem 24 saat Emniyet birimlerimiz tarafından kontrol edilmekle beraber, gece devriyeleri ve gece bekçisi hizmeti olanağı sağlanıyor. Bu sayede Siteler’de hırsızlık oranı neredeyse son buldu diyebiliriz. Siteler’in en önemli sorunlarından biri olan trafik sorununa da belirli noktalara kavşaklar koyarak trafik akışı rahatlatılacak. Belirli noktalara otopark yapım çalışmaları da devam ediyor.”

SİTELER'E 3 MİLYONLUK YATIRIM

Siteler'in güvenlik ve hırsızlık sorunlarını en aza indirmek amacıyla kurulan ve bir ay önce hizmete giren Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre edilen kamera sisteminin yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olduğu biliniyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.