Sıra projelerde

Sıra projelerde

Seçim sonuçlarının ardından mazbatalarına alarak göreve başlayacak olan belediye başkanları, şimdi 31 Mart öncesi altına imzalarını attıkları projelerini 5 yıl boyunca hayata geçirmek üzere yoğun bir mesai harcayacak. 

Mahalli idareler seçimleri için aylardır kıyasıya süren yarış geçtiğimiz pazar günü sona erdi.  Sandıktaki yarışta ipi göğüsleyenler, YSK’nın resmi sonuçları açıklaması üzerine mazbatalarını alarak göreve başlayacak. Yerel yöneticiler, 31 Mart öncesi vadettikleri projelerini 5 yıl boyunca hayata geçirmek üzere yoğun bir mesai harcayacak. 

MANSUR YAVAŞ’IN PROJELERİ

Millet İttifakı’nın adayı olarak girdiği seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini kazanan Mansur Yavaş’ın Başkent’e ilişkin bazı projeleri şöyle: “Su fiyatlarını indirmek. Çiftçiye destek olacak tarım kart. Kimsesiz engellilerin bakımı için Zihinsel Engelliler Yaşam Köyü, Köylere sağlık merkezi, 5 sene içerisinde 58 kilometre metro hattı. 7 bin taksiciye ücretsiz tablet. Makam araçlarını azaltmak ve araçlardaki çalarları söktürmek. Belediye otobüslerinin elektrik enerjisine geçmesi. Barajlara güneş panelleri. Musluktan içilebilir su. Ankara’nın çevresindeki her köye güneş enerjisi. Bilişim kenti…”

7 BAŞLIKTA 70 PROJE

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın da 7 başlıkta 70 projesi bulunuyor.  Balcı, Altındağ’ın yeşil çağı, Altındağ’ın eğitim çağı, Altındağ’ın kültür çağı, Altındağ’ın sosyal çağı, Altındağ’ın aile çağı, Altındağ’ın gençlik ve spor çağı ve Altındağ’ın dijital çağı başlıklı projelerimizle Altındağ’da daha çok yeşil ve daha çok sosyal, spor aktiviteli, dijital bir çağ olacak” diyor. 

10 BAŞLIKTA 90 PROJE

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ise 10 başlıkta 90 projesi yer alıyor. Köse “Mazeret değil, iş üretmeye geliyoruz. Doğayla uyumlu, doğayla barışık, çevre dostu, Mamak’ın tarihi ruhunu ön plana çıkaran, kültürel ve sosyal alanda heyecan uyandıracak projelerimiz eminiz ki Mamaklı hemşerilerimden tam not alacak” diyor. 

HEDEF MODEL KENTİ KURMAK

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in ilçeyle ilgili çok sayıda önemli projesi bulunuyor. Şimşek, "Gölbaşı'nın sahip olduğu tüm potansiyellerin farkında olarak, Ankara'nın cazibe merkezi ve model kenti haline getirmek en büyük arzumuzdur" ifadelerini kullanıyor. 

KULE 1 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK 

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un da çok sayıda projesi bulunuyor. Altınok’un en önemli projesi 2003 yılında temelini attığı ve aradan geçen 15 sene içerisinde bir türlü tamamlanamayan Cumhuriyet Kulesi'ni 46 metre daha uzatarak 1 yıl içerisinde bitireceğini belirtiyor. Altınok, ayrıca pazarlara düzen, evlenmek isteyip de imkanı olmayan eş adaylarına destek olmayı vadediyor. 

BACASIZ SANAYİ VAADİ

Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz’ın projeleri de bir hayli göz dolduruyor. Yılmaz, ilçeye bacasız sanayi getirmeyi vadediyor.  Yılmaz’ın bazı önemli projeleri ise şöyle: Çevre yolunun olduğu bölgeye cep terminali yapmak. İlçedeki semt sahaları ile pazar yerlerinin sayısı artırmak. Okçuluk ve Binicilik Parkı, Köy ve Mahalle Konakları kurmak. Pursaklar şehir müzesi, su oyunları eğlence parkı. Yeni nesil ekolojik okul ve sera projesi. Çok amaçlı semt pazarları, Aşevi projesi, İlçe giriş yerleri. Yeşil alanlar.”

SÖZ SIRASI YENİ BAŞKANLARDA 

Akyurt’ta AK Parti’li Hilal Ayık, Ayaş’ta AK Parti’li Burhan Demirbaş, Bala’da AK Parti’li Ahmet Buran , Beypazarı’nda AK Parti’li Tuncer Kaplan, Çamlıdere’de AK Parti’li Hazım Caner Can, Çankaya’da, CHP’li Alper Taşdelen, Çubuk’ta, AK Parti’li Baki Demirbaş, Elmadağ’da CHP’li Adem Barış Aşkın, Etimesgut’ta MHP’li Enver Demirel, Evren’de AK Parti’li Hüsamettin Ünsal, Güdül’de AK Parti’li Muzaffer Yalçın, Haymana’da AK Parti’li Özdemir Turgut, Kahramankazan’da AK Parti’li Serhat Oğuz, Kalecik’te AK Parti’li Duhan Kalkan, Kızılcahamam’da AK Parti’li Süleyman Acar, Nallıhan’da AK Parti’li İsmail Öntaş, Polatlı’da MHP’li Mürsel Yıldızkaya, Sincan’da AK Parti’li Murat Ercan, Şereflikoçhisar’da AK Parti’li Memiş Çelik, Yenimahalle’de CHP’li Fethi Yaşar’ın da çok sayıda hayata geçmeyi bekleyen projesi bulunuyor.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.