Sincan'da 11 yıllık atıl tesis

Sincan'da 11 yıllık atıl tesis

Sincan Belediyesi’nin 2007’de Ayaş Yolu’nda temelini attığı Fatih Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri, yarım bir şekilde öylece duruyor.

Yapımına 2007 yılında Sincan Belediyesi tarafından başlanan Ayaş Ankara Bulvarı Sincan kavşağındaki Fatih Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri 1 yılda tamamlanması beklenirken üzerinden geçen 11 yıla rağmen tamamlanmadı. Konuyla ilgili Sincan Belediyesi yetkililerinden herhangi bir bilgi alınamazken, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de tesisin kendilerine bağlı olmadığını belirtti.

MADDE BAĞIMLILARI GELİYOR

foto-(2).jpeg

10 yıldır atıl halde bekleyen tesis Sincan Fatih Stadyumu yanında bulunuyor. Etrafta konutlarında 
olduğu yerde vatandaşlar bölgenin madde bağımlılarına da ev sahipliği yaptığını söylüyor. Çevre sakinlerinden bir vatandaş, “Yıllardı bu şekilde duruyor. İçerisinde ateş yakanlar oluyor, madde kullananlar geliyor buradan gelip geçiyoruz tehlikeli bir durum. Tamamlansa mahallemize de ilçemize de iyi şeyler kazandırır” dedi. 

BİLGİ ALINAMADI 

24 Bin 500 metrekare alana inşa edilen tesis Sincan’ın gelişimine büyük katkısı olacağı ifade edilen tesisin yapımına 2007 yılında Sincan Belediyesi tarafından başlanmış ancak, 1 yılda tamamlanması beklenen inşaat 11 yılda tamamlanamadı. Atıl halde duran tesisle ilgili Sincan Belediyesi yetkililerinden bilgi alınamazken vatandaşlar tarafından tesisin akıbetinin ne olacağı merak konusu. 

BİZE AİT DEĞİL 

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise konuyu bildiklerini ifade ederek , “Tesis yapımı Büyükşehir Belediyesine ait değildir” dedi. 

VATANDAŞ MERAK EDİYOR?

Vatandaşlar ise yıllardır bitmeyen inşaatın ne olacağını merak ederken, "Bunca yıldır bu atıl halde bekleme durumu değişmedi. Birçok paketi açılmamış ürün dahi burada heba oldu. Yapılan yerleri de kendini bilmez kişiler kırıp döktüler. Bu yatırım hepimiz için daha fazla yıkılmadan bir çözüm bulunmalı” dedi. Binanın etrafında ise mermer kaplamalarının döküldüğü ve paketi dahi açılmamış ürünlerin parçalandığı görülüyor. Havuz olarak yapılan yer ise çöplüğe dönmüş cam şişe ve etraftan gelen çöplerle dolmuş durumda. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.