Sincan ve Ayaş'tan sonra Altındağ da kaçak hobi bahçelerine savaş açtı

Sincan ve Ayaş'tan sonra Altındağ da kaçak hobi bahçelerine savaş açtı

Sincan ve Ayaş belediyelerinin kaçak hobi bahçelerine karşı başlattığı çalışmaların ardından, bir açıklama da Altındağ'dan geldi. Belediyeden yapılan paylaşımda, "İlçede tek bir kaçak yapı kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Ankara'nın 25 ilçesinde hobi bahçesi yapılaşması yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle belli başlı ilçelerde, son 5 yıldır çarpık yapılaşma had safhaya ulaştı.

Düzensizliğin artmasıyla bazı ilçeler adım atmaya başladı. Sincan ve Ayaş’ta kaçak yapılara karşı başlatılan çalışmaların ardından, bir adım da Altındağ’dan geldi.

2-003.jpg

TEK TEK YIKILACAK

Belediyenin resmi X hesabından yapılan paylaşımda, “Kaçak yapılarla mücadelede kararlıyız. Tatlar bölgesinde faaliyet gösteren kaçak besi çiftlikleri ve hobi bahçelerini yıkıyoruz. Altındağ’da tek bir kaçak yapı kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Ayaş Belediyesi, son dönemlerde hobi bahçeleri ve çevresinde artan kaçak yapılaşma ve ruhsatsız inşaatlardan ciddi bir kaygı duyulduğunu paylaşmıştı. İlçe sınırları içerisindeki kaçak yapılara göz açtırılmayacağı vurgulanmıştı.

Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Sezgin Gülmez, kaçak yapıların önüne geçilmesi için verdikleri mücadeleyi bırakmayacaklarını söylemiş ve kaçak yapı sorununun sadece Sincan’ın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu aktarmıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.