'Simitte yetki istiyoruz'

'Simitte yetki istiyoruz'

Simitçiler Odası Başkanı Ahmet Yalçın yeni gelecek Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanından Ankara’nın simgesi simit üzerinde yetki istediklerini belirtti.  

Simitçiler Odası Başkanı Ahmet Yalçın yeni gelecek Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanından Ankara’nın simgesi simit üzerinde yetki istediklerini belirtti.  

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yalçın, Başkent’in başına yeni geçecek belediye başkanından beklentilerini gazetemize anlattı. Belediyenin Halk Ekmek Satış noktalarının haksız rekabet oluşturduğunu belirten Yalçın, simit konusunda da Ankara’da söz sahibi olmak istediklerini belirtti. Yalçın ayrıca sokaklarda belediye tarafından kullanımına izin verilen camekan simitçilere de baştan bir düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, odalarına bu konuda yetki verilmesi gerektiğini söyledi. 

SİMİDİMİZ YANLIŞ TEMSİL EDİLİYOR 

Yeni oluşacak Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminden sokaklarda bulunan camekan simitçilere düzenleme yapmalarını ve odalarına da yetki vermelerini beklediğini söyleyen Yalçın, “Ankara’nın en merkezi noktalarında camekan simitçiler var. Normalde bunların kurayla engelli vatandaşlarımıza verilmesi gerekiyor. Maalesef bu süreç farklı işliyor ve haksız bir şekilde dağıtılıyor. Şu anda bu camekanlarda maalesef simidimiz iyi şekilde temsil edilmiyor ve satılmıyor. Ankara simidinin hiçbir kriterine uymuyor. Biz oda olarak bu camekanları denetlemek istiyoruz. Orada bizim kriterimizin dışında yapılan simitlerin satılmasını istemiyoruz. Bizim görevimiz Ankara simidine sahip çıkmaktır. Çünkü bu camekanlar şehrin en turistik yerlerinde de bulunuyor. Şehrimize yeni gelmiş kişiler simidimize yemek istiyor belki de kötü bir izlenim yaratıyor. Kılık kıyafetleri, simidin kalitesi bizim kontrolümüzde olmalı” diye konuştu. 

HAKSIZ RAKABET OLUYOR ESNAF ZORLANIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Halk Ekmek Satış noktalarının haksız rekabet oluşturarak esnafa zorladığını belirten Başkan Yalçın, “Bu noktalarda belediyenin ürettiği bütün ürünler satılıyor. Fakat esnafın yoğun olduğu noktalara da bu merkezler açıldığında açıkçası işlerini düşüyor ve haksız rekabet oluşturuyor. Esnaf karın zararın derdinde. Ama belediyenin böyle bir kaygısı olmadığı için haksız bir durum ortaya çıkıyor. Bu açılacak merkezlerin yerleri iyi düşünülmeli ya açılmamalı ya da esnafla iş birliğine gidilmeli” ifadelerine yer verdi.  

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.