Sıla-i Rahimi sıkı tutalım

Sıla-i Rahimi sıkı tutalım

Gazetemize konuşan Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, bu bayramda herkesi Allah’ın sıkı tutulmasını emrettiği bağ olan ‘sıla-i rahim’ yapmaya çağırdı.   

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Ramazan Bayramı’na ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerle kutladığını kaydeden Ünal, herkese birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.  

SILA-İ RAHİMİ UNUTMAMALIYIZ

Bayramların insanları birbirine bağlayan ve birleştiren önemli dini bir unsur olduğunu belirten Ünal, “Bayramlara, insanları birbirine bağlayan bir yapı ve bağlaç olarak bakmamız lazım. Bayram sevincini toplumun tamamına ortak etmemiz gerek. Bunun yolu da önce aileden başlayarak yakın akraba ve çevremizdeki insanlarla iletişimimizi sıkı tutmaktan, onlara yakınlaşmaktan geçiyor. Özellikle bayramlarda Allah’ın sıkı tutulmasını emrettiği bağ olan ‘sıla-i rahim’ anlayışını yeniden canlandırmamız gerekiyor” dedi.  

ESKİ BAYRAMLARI YENİDEN YAŞATALIM

Bayramların tatil anlayışından çıkarılması çağrısında bulunan Ünal, “Hep söyleniyor ya ‘Nerede o eski bayramlar?’ diye. Artık her geride bıraktığımız bayramı arar hale geldik. Bu nedenle dün unuttuğumuz kardeşlik duygularımızı, iyilik duygularımızı bayram vesilesi ile tekrar yaşamaya çalışalım. Bayramın manevi ve güzel havasından bir kişinin, bir kesimin veya bir gurubun teneffüs etmesi yetmez; topyekûn ülkenin ve İslam âleminin mutlu olabilmesi, herkesin bu bayram sevincine, o kardeşlik duygusuyla bir olabilmesini başarmamız lazım. Bunun için de herkes önce kendine bir bakmalı. Kişi ‘Ben ne yapıyorum, ben nasılım?’ diyebilmeli” diye konuştu.

KÜÇÜKLERE BAYRAM HAVASINI ALDIRMAK GEREK

Ünal, bayramda tatile çıkmayı düşünenlere ise şu öneride bulundu: “Her insanın tatil hakkı vardır olmalıdır yapması gerekir; ama en azından iki gün bile olsa 3 gün bile olsa o bayram havasını küçük yavrularımıza, çocuklarımıza, geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza anlatabilmeli ve gösterebilmeliyiz.
Burada tabii ki öncelikle ailelere büyük iş düşüyor.”

PROBLEMLER ÇÖZÜLEBİLİR

Birlik ve beraberliğin en güçlü yaşandığı bayramların iyi değerlendirilmesi; küskünlük ve kırgınlıkların da bayramda konuşularak halledilmesi gerektiğini belirten Ünal,  “Bayramlar içinde barındırdığı güzel özellikleri ile bize bir tat katmalı, farklılık getirmelidir. Problemler varsa bunlar bizi sımsıkı bağlayan bu güzel günlerde konuşularak halledilebilir. Bayramlar, bir nevi insanlar arasındaki ayrışmaların yok olmasına vesile oluyor” şeklinde konuştu. 

turk-diyanet-vakif-sen-genel-baskani-nuri-unal,-osman-akdogan.jpg

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.