Sıhhiye'deki kaldırımlar bakım istiyor

Sıhhiye'deki kaldırımlar bakım istiyor

Süleyman Sırrı Caddesi’nde bulunan kaldırımların bakımsız ve yürüyüşe elverişsiz olması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Çankaya Sağlık Mahallesi Süleyman Sırrı Caddesi’nde bulunan kaldırımların bakımsız ve yürüyüşe elverişsiz olması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Cadde üzerinde medikal ürün satan birçok işletme olmasından dolayı engelli ve yaşlı vatandaşların en çok kullandığı güzergâhlardan birisi olan caddenin kaldırımlarının bakımsız olması vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Kaldırım taşı yok

c14baf03-4cbb-4dc2-a8c5-90de92fb86d8.jpg

Süleyman Sırrı Caddesi’nde bulunan yaya yolunun kullanıma elverişsiz olması tepkilere neden oluyor. Cadde üzerinde uzun yıllardır kaldırım yenileme çalışması yapılmadığını belirten çevre esnafı yaya yolunun dahi kaldırım taşları ile değil asfalt ile oluşturulduğunu ifade etti. Çevre esnafı müşterilerinin bu yönde şikâyetleri olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi, “Cadde boyunca yaya yolu diye bir şey kalmadı. Kaldırımlar çukurlarla dolu. Kaldırım taşı dahi yok. Asfalttan yaya yolu yapılmış” 

Sağlık mahallesinde sağlıksız yaya yolu

Çevre esnafı mahallede ve cadde üzerinde birçok sağlık malzemeleri satan işletme olduğuna da değinerek, bu işletmelere gelen müşterilerin birçoğunun engelli ve yaşlı vatandaşlar olduğunu belirtti. Çevre esnafı kaldırımda yürümenin neredeyse imkânsız olduğunu belirterek tepkilerini şu şekilde dile getirdi, “Burada medikal ürün satan birçok işletme var. Mahallenin de adından anlaşılacağı gibi burası Sağlık Mahallesi. Buna rağmen sağlıklı bir yaya yolu bulunmuyor. Medikalcilere gelen müşteriler genelde yaşlı ve engelli vatandaşlar oluyor. Normal bir birey bir şekilde yoldan yürüyerek idare edebiliyor ama onlar için çok zor oluyor. İlgililer bunu göz önünde bulundurmalı”

Engelli parkur gibi

632174ba-bde3-42d9-9d18-742c0040ab5b.jpg

Çevre sakinleri bozuk olan yaya yolunun aynı zamanda dar ve üzerinde engeller olduğunu belirtti. Yaya yolu üzerinde aydınlatma direkleri, ağaç ve beton saksılar olduğunu belirten Çevre esnafı, “Yaya yolu neredeyse 1 metre var ya da yok. Karşıdan başka bir yaya geldiğinde birisi yola inmek zorunda kalıyor. Bunlar yetmezmiş gibi birde yaya yolu üzerinde ağaç, aydınlatma direği ve beton saksılar bulunuyor. Engelli parkur gibi”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.