Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı yeniden açılsın talebi

Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı yeniden açılsın talebi

Ankara Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın aylardır kapalı olması bölge sakinlerinin mağduriyetine neden oluyor. Bölge esnafı; “Araçları yol kenarına park ediyoruz, bu kez de trafik cezası yazılıyor. Otopark yeniden açılsın” diyor.

Aylardır kapalı olan bin 200 araç kapasiteli Ankara Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı bölge esnafının ve vatandaşın mağduriyetine sebep oluyor. Bölgede yeterli otopark olmaması bölge sakinlerinin araçlarını yol kenarlarına park etmesine neden olurken, yol kenarlarındaki araçlara trafik cezası kesilmesi ise mağduriyeti iki kat artırıyor. Aynı zamanda yol kenarlarına bırakılan araçlar trafiğin alt üst olmasına sebep olurken, vatandaşlar otoparkın bir an önce tekrar açılmasını talep ediyor.

BÖLGE ESNAFI MAĞDUR

Bir yıl süren bakım çalışmalarının ardından 2017 yılında yeniden hizmete açılan Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı iddialara göre ruhsatı olmadığı sebebi ile 1 yıl hizmetin ardından tekrar kapatılmıştı. Otoparkın kapatılmasının ardından araç park edecek yer bulamayan bölge esnafı ve iş yeri sahibi birçok vatandaş mağdur olmuş ve otoparkın yeniden hizmete açılmasını talep etmişti. Uzun zamandır taleplerine karşılık bulamayan bölge sakinlerini otoparkın açılmasını istiyor.

ARAÇLARI YOL KENARINA PARK EDİYORLAR

Bölge esnafı otoparkın kapalı olması yüzünden araçları yol kenarlarına park etmek zorunda kaldıklarını, bu yüzden de araçlarına sürekli trafik cezası kesildiğini belirtiyor. İlgililere gazetemiz aracılığıyla seslenen bölge esnafı bir an önce otoparkın yeniden açılmasını isteyerek, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

sihhiye-cok-katli-otoparki,-degnekci,-ne-zaman-acilacak,-neden-kapali,,.jpg

FIRSATÇILAR VE DEĞNEKÇİLER TÜREDİ

Ankaralı vatandaşlar ise otoparkın kapatılmasının ardından bölgedeki otoparklardan bazılarının fırsatçılık yaparak fiyatları yukarı çektiğini ve bazı sokaklarda değnekçiler türediğini iddia etti. Vatandaşlar bölgedeki otoparklara çok katlı otoparkın kapatılmasının ardından aylık abone dahi olamadıklarını günlük ücret ödemek zorunda kaldıklarını belirterek, otoparkın açılmasını istedi. Bölgedeki otoparkların yetersiz olduğunu da vurgulayan vatandaşlar, çok katlı otoparkın boş duracağına çalıştırılmasını talep etti.

BİN 200 ARAÇ KAPASİTELİ

Bin 200 araç kapasiteye sahip olan Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 2016’da Çankaya Belediyesi’nden Büyükşehir  Belediyesi’ne geçmişti. Büyükşehir Belediyesine geçtikten sonra bakım çalışmaları nedeniyle 1 yıl kapalı kalan otopark, Temmuz 2017’de tekrar hizmete açılmış ancak işletmeci firmanın ruhsatı olmadığı gerekçesiyle 2018 yılının Ağustos ayında yeniden kapatılmıştı.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.