Sigortaya rağmen dava şoku

Sigortaya rağmen dava şoku

Başkent’te Rüşdü Kolcu adlı vatandaş, 2013’te yaptığı kazada yaralanan kişiye sigortadan 300 bin TL ödenmesine rağmen, 5 yıl sonra kazazede tarafından hakkında 250 bin TL’lik tazminat davası açılmasından yakınarak, “mağdur olduğunu” söyledi.

İskitlerde buzdolabı tamirciliği yapan evli ve 6 çocuk babası Rüşdü Kolcu 2013 yılında yaptığı trafik kazası sonrası kazazedeye sigorta ve kasko şirketi tarafından 300 bin liralık ödeme yapıldığını buna rağmen kendisinden 257 bin liralık tazminat davası açıldığını, istenilen rakamı çok yüksek bulduğunu belirtti. Kendisinden istenilen rakamı ödeyecek durumda olmadığını belirterek adalet aradığını belirten Kolcu, verilen mahkeme kararının kendisinin gelir ve mal varlığının göz önünde bulundurularak alınmadığını iddia etti.

257 BİN LİRA TALEP EDİLİYOR

2013 yılında geçirdiği talihsiz bir trafik kazası yüzünden tüm hayatı alt üst olan buzdolabı tamircisi Rüşdü Kolcu yaşadığı talihsizlikleri gazetemize anlattı. Aracında oluşan mekanik bir arızadan dolayı önce yol kenarında bulunan elektrik direğine daha sonra bir yayaya çarpan Kolcu, kazadan sonra hayatının alt üst olduğunu belirtti. Yayanın 70 gün komada kaldığını belirten Kolcu, başından geçen talihsiz olayı şöyle anlattı, “Yaşadığım talihsiz bir trafik kazası sonucu bir yaya çarptım. Yaya 70 gün yoğun bakımda kaldı. Bu süre zarfı içerisinde ailemizle yayayı sürekli hastanede ziyaretlerde bulunduk. Daha sonra açılan mahkeme sonrası yayaya maddi ve manevi tazminat olarak aracımın sigorta şirketi 50 bin lira, kasko şirketim ise 250 bin lira ödeme yaptı. Tüm bunlara rağmen yayanın sağlık durumu eski haline gelmesine rağmen yaya beni tekrar dava ederek benden masraf ve diğer ücretlerle birlikte 257 bin lira talep ediyor ve mahkeme açıyor. İstenilen bu rakamı çok yüksek buluyorum.” 

TALEP EDİLEN MİKTARI ÖDEYEBİLECEK DURUMUM YOK

Talep edilen miktarı yüksek bulduklarını belirten Kolcu, yayanın kaza sonrası herhangi bir bedenen engel durumunun bulunmadığını, kazazedenin eski sağlığına kavuştuğunu iddia ederek şu ifadeleri kullandı, “Kazazedenin tedavi gördüğü hastane yetkililerinin tedavi sonrası yayanın sağlık durumunda her hangi bir engel bulunmadığı belirtildi. Buna rağmen yaya benden tekrar davacı oldu. Avukat masrafları, faiz ve diğer ücretlerle birlikte çok yüksek bir rakam olan 257 bin liralık ücret talep etti. Bu ücreti ödeyebilecek herhangi bir gücüm bulunmamaktadır. Kendi halinde bir esnafım ve 6 çocuğumun geçimini sağlayan bir aile reisiyim. Verilen kararı adaletsiz buluyorum. Verilen karara itiraz ettim. Benden talep edilen meblağ ödeyebileceğim bir meblağ değildir. Burada mağdur edildiğimizi düşünüyorum. İlgililer buna sessiz kalmamalı.”

“İMKÂNSIZLIKTAN AVUKAT DAHİ TUTAMADIM”

Kaza sonrası mağdur olan yayaya sigorta ve kasko şirketi tarafından 300 bin liralık ödemenin zaten yapıldığını belirten Kolcu maddi imkânlarının olmadığı için açılan davada avukat dahi tutamadığını iddia etti. Kolcu, “En son açılan davada maddi imkânsızlıklar yüzünden avukat dahi tutamadım. Avukat tutacak gücüm olsaydı inanıyorum ki mahkemeden bu karar çıkmazdı. Yetkililerden bu konuda yardım talep ediyorum. Her insanın başına gelebilecek bir olaydır. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.