Sigarayı bıraktı 15 bin Tl biriktirdi

Sigarayı bıraktı 15 bin Tl biriktirdi

Hüseyingazi’de yaşayan Murat Kıvrak, sigara içmeyi bırakıp, sigara için günlük harcayacağı parayı kumbaraya atarak, 3 buçuk yılda yaklaşık 15 bin TL biriktirdi.

Hüseyingazi’de yaşayan ve Siteler’de muhasebeci olarak çalışan Murat Kıvrak adındaki bir vatandaş, 15 yılı aşkındır içtiği sigarayı bırakarak topluma örnek bir davranış sergilerken, sigaraya verilen paranın kişinin bütçesine maddi olarak açtığı zararı somut olarak gözler önüne serdi. 

SİGARANIN DOST DEĞİL DÜŞMAN OLDUĞUNUN FARKINA VARDI 

img_1059.png

15 yılı aşkındır kullandığı sigaranın 3 buçuk yıl önce hem sağlığa hem de hem de cebe düşman olduğunun farkına vararak sigarayı bırakan evli ve 2 çocuk babası Murat Kıvrak, ahşaptan bir kumbara yaptırdı, kumbaraya bir de asma kilit takarak kumbaranın kolayca açılmasını önledi. Sigarayı bırakmadan önce günde bir paket sigara içen Kıvrak, her gün sigara için harcadığı parayı kumbarasına atmaya başladı. 1300 gün boyunca sigara parasını kumbarada biriktiren Kıvrak, kumbaranın tamamen dolması ile kumbarayı sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak takipçilerinin gözü önünde açtı. Kıvrak, meraklı bekleyişin ardından kimsenin beklemediği bir birikimin sahibi oldu. Kumbaranın kilidini kırarak 3 buçuk yıldır biriktirdiği paraları yere döktükten sonra sayım yapan Kıvrak, kurmadan yaklaşık 15 bin TL çıktığını açıkladı.  

PARALARI GÜÇLÜKLE TOPLADI

Kıvrak, demir ağırlıklı paraları güçlükle toplayıp sayabildi. Kıvrak’ın kendisi, ailesi ve sosyal medya takipçileri kumbaradan çıkan tutarı görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Kıvrak, sigaraya vereceği parayı kumbaraya atarak 1300 günün sonunda yaklaşık 15 bin TL’si oldu. Sosyal medya takipçileri, Kıvrak’ın sergiledi bu tutumu topluma örnek bir davranış olduğunu belirterek Kıvrak’ı tebrik etti. 

ÖRNEK TEŞKİL ETTİ 

Sigarayı bıraktıktan sonra hem sağlık hem maddi anlamda kendisini çok iyi hissettiğini belirten Murat Kıvrak, sigara kullanıcılarına çağrıda bulundu. Kıvrak, sigara kullanan kişilere sigarayı bırakmalarını ve sigaraya verilen parayı kumbarada toplamalarını istedi. 

ÇOCUĞUNUZUN RIZKINI HAVAYA ÜFLEMEYİN

Kıvrak ayrıca “Yazıktır günahtır çocuğunuzun rızkını sigaraya verip havaya üflemeyin. Bir kumbara yaparak biriktirin. Buradan tüm ailelere sesleniyorum aile bireylerinden sigara içenler varsa diğer bireyler birlik olsunlar sigarayı bıraktırsınlar. Sigaraya verilen para israftır. Bunun bilincinde olsunlar. Haydi hep birlikte sigara bırakmaya” dedi. Kıvrak ayrıca biriken paranın üstüne biraz daha ekleyerek yıllardır hayalini kurduğu arabayı satın aldığını da açıkladı.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.