Sıfır diye araba aldı, hüsrana uğradı

Sıfır diye araba aldı, hüsrana uğradı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde araç tamircisi olan Burhan Ülgen, sıfır araç almak istediği sırada büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Ülgen, bayiden aldığı son model aracın bir hafta sonra yaptırdığı ekspertizde hasarlı çıktığını öğrendi.

Aracın bazı bölgelerinde boya ve söküp takma işlemleri yapıldığını tespit eden Ülgen, bayiye başvurdu ancak sorun çözülmedi. Bu nedenle aracı zararına satmak zorunda kaldı. Ancak mağduriyeti burada bitmedi; Ülgen, bir süre sonra aynı marka ve model bir aracı daha bayiden satın aldı. Ancak bu araç da aldığı gün yapılan ekspertizde benzer problemlerle karşılaştı. Yine boya işlemleri ve söküp takma işaretleri vardı. Ülgen, avukatı aracılığıyla bayiye karşı hukuki süreç başlattı ve maddi-manevi zararlarının karşılanmasını talep etti.

Ülgen, yaşadığı bu sürecin maliyetinin çok yüksek olduğunu ve her araç için 2 kez ekspertiz masrafı yapmak zorunda kaldığını belirtti. Maddi ve manevi olarak büyük zararlar gördüğünü ifade eden Ülgen, sorunun çözülmesi ve adaletin sağlanması için bayiden yeni ve hatasız bir araç ya da maddi tazminat talep ettiğini dile getirdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.