Sicil affı ve KDV talebi
Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, piyasaların canlanması için banka sicil affı ve KDV indirimi gibi adımların atılmasını da talep etti.
1968 yılında mesleğe başlayan Hüseyin Uzun 1989 yılında Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası yönetiminde faaliyet göstermeye başladı. Başarılı bir yol izleyen Uzun, 2005 yılında oda başkanlığına seçildi ve 12 yıldır Ayakkabı ve Çantacılar Odası Başkanlığı görevini sürdürüyor. Uzun yıllar mesleğine gönül vermiş ve oda başkanlığı görevini de üstlenmiş olan Hüseyin Uzun mesleğine olan sevgisinin başarıyı yakalamasındaki en büyük etken olduğunu söyledi. Uzun "Mesleğimi çok seviyorum, insanlara hizmet etmeyi çok seviyorum. Gerek eğitim alanında, gerek istihdam alanında, gerekse de üretim alanında yer alıp kaliteyi yükseltmek adına çalışmalar yapıyorum. Üyelerimiz de bu çalışmalarımızdan memnun olduğu sürece faaliyetlere devam etmeyi sürdüreceğim" dedi.
İLETIŞIM EĞITIMLERI ALIYORUZ
Hizmet kalitesini arttırmak ve oluşabilecek sorunlar çözüme kavuşturmak için birçok girişimde bulunan Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun iletişime büyük önem veriyor. Kendisinin uzun yıllar iletişim eğitimi aldığını dile getiren Uzun, "Yöneticiliğin bir Okulu yoktur. Yıllar geçtikçe kendinizi geliştiriyorsunuz. Ben iletişim kursları alıyorum ve öğrendiklerimi de üretici arkadaşlarımla paylaşıyorum. Satış tekniği ile ilgili, güzel konuşma ile ilgili dersler alıyoruz. Önümüzdeki günlerde bütün üyelerimize 4 saatlik bir eğitim vermeyi planlıyoruz. Satış tekniği ve etkili iletişim eğitimleri ile en çok üzerinde durduğumuz konulardan biri olan müşteri memnuniyetinin sağlanması açısından gelişme yaşanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
MULTECILERE ISTIHDAM SAGLAYACAK
Ankara Ayakkabı ve Çantacılar Odası önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Hem kayıt dışının önlenmesi hem de istihdamın artırılmasına katkı sağlayacak çalışma ile birçok insan topluma kazandırılacak. Proje hakkında bilgi veren Uzun, "Türkiye'deki mültecilerin ülkemize adapte olabilmesi, meslek sahibi olabilmeleri, katma değer üretmeleri önemli. Biz de istihdama katkı sağlayacak ve bu kişileri topluma kazandırmak adına bir çalışma başlatacağız. Bu sekiz aşamalı bir proje olacak ve Avrupa Birliği destekli bir proje olacak. Giderler Birlik tarafından finanse edilecek. Biz oda olarak bu kişilere mesleki eğitimler verip onların istihdamlarını sağlayacak ve üreten bireyler haline gelmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Piyasada birçok mültecinin kaçak çalıştığını belirten Hüseyin Uzun "Devlet bu insanların kayıt altına alınmasını istiyor. Bu insanlar sokaklarda dolaşmasın, üretime katkıda bulunsun ve meslek sahibi olsunlar. Mülteciler ülkemizi terk etse bile meslek sahibi olarak gitsinler, eğitim dışı kalmasınlar. Devletimiz de bunları önemsiyor, projeleri destekliyor. Bizim projemiz de Avrupa Birliği destekli bir proje olacaktır" şeklinde belirtti.
OLMAZSA OLMAZ ISTEKLERI
Türkiye'deki diğer sektörlerde yaşanan sorunların ayakkabı ve çanta sektöründe de yaşandığını aktaran Hüseyin Uzun, "Piyasada bir durgunluk hakim. Bugün Türkiye'de lekesiz, borcu olmayan insan bulmak çok zor. Kartı dönmüş, çeki dönmüş pek çok esnaf arkadaşımız bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.
Hükümetten iki tane olmazsa olmaz istekleri bulunduğunu söyleyen Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, "Ilk olarak bankalara sicil affının uygulanması gerektiğini vurguladı. Ikinci talep olarak KDV kolaylığı bekleyen uzun beyaz eşyadaki KDV'leri nasıl kaldırdılarsa benim piyasamı canlandırmak için de deriden, ayakkabı ve çantadan geçici olarak KDV alınmasın. Belki beyaz eşya kadar katma değer üretemiyoruz ama istihdam alanına gelince ülkede 18 bine yakın işyerimiz, 300 bine yakın çalışanımız var Dolayısıyla bu sektörü de canlandırmabilmek için bizdeki KDV oranlarında da bir düzenleme yapılmalıdır" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.