SGK'YA çağrı

SGK'YA çağrı

İlaç parasını ödemekte zorlanan aileler, hastalığın tüm evreleri için kullanılan bu tek ilacın, SGK tarafından geri ödeme listesine alınması için Ulus Heykel Meydanı’nda toplanarak seslerini duyurdu

Türkiye'de "Gevşek Bebek Sendromu" adıyla bilinen çocukluk döneminde kendini göstermeye başlayan, kas ve sinir erimesiyle ortaya çıkan SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığı ülkemizde sıkça görülmeye başladı. SGK, Tip-1, Tip-2, Tip-3 olarak 3 evrede görülen bu amansız hastalığın sadece ilk evresindeki SMA hastalarının ilaçlarını karşılarken ikinci ve üçüncü evredeki hastaların ilaçlarını karşılamıyor.  24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi seslerini duyurabilmek adına Ulus Heykel Meydanı'nda toplanan SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastaları ve hasta yakınları, SGK tarafından tüm evredeki hastaların ilaçlarının karşılanması için eylem yaptı.  Geçtiğimiz pazar günü akşam saatlerinde meydanda toplanan SMA hastaları ve hasta yakınları, hastalığın tüm tipleri için kullanılan tek ilacın Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) geri ödeme listesine alınması için çağrıda bulundu.

YÜZLERCE HASTA İLAÇ BEKLİYOR

"Sağlıkta kriter" olmaz dövizleri taşıyan SMA hasta ve hasta yakınları yaptıkları basın açıklamasında özetle şunları söyledi: "SMA hastalarının ilaç bekleyişi hala devam ediyor. Sayıları birkaç yüz civarında olan bu hastalarımız için ilaç hala geri ödeme kapsamına alınmadı. SMA hastalarının, ailelerinin ve toplumun, yetkililerden tek beklentisi bir an önce tüm hastalar için bu ilacın kullanımına onay verilmesidir. Ülkemiz bir seçim süreci içinde. Bundan dört hafta sonra sandık başına gideceğiz. Fakat diyoruz ki 'Önce sağlık, sonra sandık."

S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.