Servis fiyatları artınca öğrenciler otobüse yöneldi

Servis fiyatları artınca öğrenciler otobüse yöneldi

Servis fiyatlarının bu dönem yüzde 10-15 artmasıyla öğrenciler EGO otobüslerine yöneldi.

2018-19 Eğitim Öğretim Dönemi geçtiğimiz haftanın başında açılmış öğrenciler yollara düşmüştü. 
Ancak motorin fiyatının artmasıyla birlikte okul servis ücretleri yüzde 10-15 artınca öğrenciler otobüsleri daha fazla kullanmaya başladı. Pek çok ego otobüsü öğrenci servisi gibi çalışmaya başladı. Gazetemize konuyla ilgili değerlendirmede bulunan liseli gençler, “Bizim güzergâhımıza 250 lira istediler otobüsle 100 liraya gidip geliyoruz o yüzden servise yazılmadık” ifadelerinde bulundu. 

“DAHA KARLI OLUYOR”

Sabah okula giden 12. Sınıf öğrencisi Enes de okula gitmek için toplu taşımayı kullanıyor. Gazetemize konuşan Enes, “Şuan okula gidiyorum öğleden sonra dershanem Sıhhiye’de oraya gideceğim. Toplu taşıma masrafım ayda 100 lirayı buluyor. Ama servisler 250 lira civarıydı. Arada 150 lira fark var. Bende onu cebime harçlık olarak kullanıyorum. Bende yazılmak istemedim. Hem daha pahalıya geliyor hem de okul sonra servisi genelde kullanmıyoruz. Daha çok 9. Sınıflar servis kullanıyor. Bizim gibi dershane ve okul yapanlarda servis sayısı çok az” diye konuştu. 

EGO’LAR SERVİS GİBİ OLDU

Servis fiyatlarının bu sene yüzde 10-15 artış göstermesi nedeniyle öğrenciler ego otobüslerine yöneldi. Özellikle lise son sınıf öğrencileri hem dershane ulaşımı hem de okul ulaşımı nedeniyle servisleri tercih etmedi. Ego otobüsleri de okulların açılmasıyla yoğunluğunu neredeyse ikiye katladı. Sabah okul giriş saatlerine yakın anlarda otobüse neredeyse öğrenci dışında binen olmuyor. Hatta çoğu zaman otobüs dolduğu için öğrenciler arka ve orta kapılardan binmeye başlıyor. 

SERVİSÇİLER UYARMIŞTI

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası (ASİO) Başkanı Halil İbrahim Seyfi ise velileri servis fiyatları konusunda uyarmış belirlenen ücretlerin dışında istendiği takdirde Ankara Ticaret Odası’na şikâyet edilmesini istemişti. Seyfi’nin belirttiği rakamlar ise şöyle,  0-3 kilometrelerdeki servis ücretinin bin 818 lira, 3-6 kilometrelerdeki ücretin bin 989 lira, 6-10 kilometrelerdeki ücretin 2 bin 340 lira, 10-15 kilometrelerdeki ücretin 2 bin 718 lira. Ayrıca Seyfi, Servislerde rehber hizmeti için istenecek ücretin üst limitinin 65 lira olarak belirlendiğini dile getiren Seyfi, 15 kilometreyi aşan her kilometre için alınacak ücretin 54 lira olarak tespit edildiğini belirtti. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.