‘Sendikalı şoföre İhale verilmiyor’

‘Sendikalı şoföre İhale verilmiyor’

Servis şoförleriyle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Öz Taşıma İş Sendikası Başkanı Mustafa Toruntay, sendikalı şoförlerin ihale verilmeyerek mağdur edildiğini söyledi.

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, sendikasının hedeflerini, gündemde yer alan okul servisleri ve taşeron konusu hakkında açıklamalarda bulundu. 5 yıl önce kurulduklarını ve şu an 15 numaralı taşımacılık sektöründe birinci sırada olduklarını hatırlatan Genel Başkan Mustafa Toruntay, sendikaya üye olan üyelerin hak ve menfaatlerini korumak adına büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

Çözüm üretmek için var gücümüz ile çalışıyoruz

Taşıma sektöründe birinci sırada olduklarını belirten Toruntay, bu başarının şans eseri elde edilmiş bir başarı olmadığını dile getirerek sürekli sahada ve sektörün sorunlarına çözüm üretmek için var güçleri ile çalıştıklarını belirtti. Toruntay, bu çalışmaların karşılığı olarak sektörde birinci olduklarını vurgulayarak, “Teveccüh gösterip bize üye olan üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak adına da elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Üyelerimiz bizim için oldukça önemli ve değerli.” şeklinde açıklamada bulundu.

Hedefleri olan büyük bir aileyiz

Üyelerinin yaşam standartlarını artırmak için büyük çaba gösterdiklerini belirten Toruntay, “Sendika olarak her zaman üyelerimizin yanındayız. Sünnetlerde gram altın, düğünlerde ise çeyrek altın takarak üyelerimizin mutlu günlerine katılıyor, onlara hediyelerini takdim ediyoruz. Biz hedefleri olan büyük bir aileyiz. İnşallah ilerleyen zamanlarda da bu büyük ailemiz daha da büyüyecek ve gelişecek.” diye konuştu.

Etkinlikler sayesinde üyelerimiz ile kaynaşıyoruz

Bu yıl başlattıkları ve geleneksel hale getirdikleri piknik etkinlikleri sayesinde üyeleriyle bir araya geldiklerini de ifade eden Toruntay; “Kayseri’de başlattığımız piknik etkinliğimiz Ankara’da devam etti ve sonrasında Gaziantep’te son buldu. Üyelerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık. Bu gibi etkinliklere önem veriyoruz. Bu etkinlikler sayesinde üyelerimizle kaynaşıyoruz. Amacımız üyelerimize yoğun iş temposunda bir nebze de olsa nefes aldırmak, deşarj olmalarını, stres atmalarını sağlamak. Bu gibi etkinliklerimiz her sene devam edecek, yeni ve uzun soluklu etkinlikler için de çalışmalarımıza başladık” şeklinde konuştu.

Sendikalı şoföre ihale verilmiyor

Sektörün sorunlarına da değinen Genel Başkan Mustafa Toruntay okulların açılmasıyla birlikte gündeme gelen okul servisleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Toruntay; “İşverenler sendikalı şoföre ihale vermiyor. Kendi haklarını bilen, yolculara daha iyi hizmet sağlamak için sendikalı olan şoförler işveren tarafından veto ediliyor. İşverenler kendilerine daha az maliyet çıkması için ihaleyi tabiri caizse önüne gelene verip geçiyorlar. Hal böyle olunca sıkıntıların önüne geçilemiyor.” dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunu destekliyoruz

Uzun saatler çalıştırılan şoförlerin kazalara ve birçok kötü olaya sebep olduğunu ifade eden Toruntay, ”Bu gibi olayların önüne geçebilmek için servis şoförleri, taksi şoförleri ve otobüs şoförleri için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunu destekliyoruz. Bununla ilgili olarak da sendikamızın çalışmaları söz konusu. Üyelerimize işkolları ile ilgili gereken eğitimleri vererek bilgi ve donanımlarını artırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Taşeron konusunun çözümü için gereken desteği vermeye hazırız
Son olarak yılsonunda çözüme bağlanacağı konuşulan Taşeron sorunu hakkında da konuşan Mustafa Toruntay; “HAK-İŞ olarak yıllardır bu konuda mücadele ediyoruz, bu sorunun çözümü için elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz. İnşallah bu sorun işçinin kazanılmış haklarına dokunmadan, yeni mağduriyetlere sebebiyet vermeden en kısa sürede çözüme kavuşur.” diye konuştu.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.