Şemsiyeli yaşam

Şemsiyeli yaşam

Şanlıurfa'da, kirayı ödeyemedikleri için evden çıkarılınca gardıropta yaşamaya başlayan 5 kişilik Hurma ailesi Bakanlığın devreye girmesiyle sıcak bir yuvaya kavuşurken, Başkent’te de bir kişi şemsiye altında verdiği yaşam mücadelesiyle dikkat çekiyor.

Şanlıurfa'da, kira, elektrik ve su parasını ödeyemeyince ev sahibi tarafından evden çıkarılan 5 kişilik Hurma ailesinin gardıropta yaşamasının yankıları sürerken, Başkent’te de bir kişi şemsiye altında yaşam mücadelesiyle dikkat çekiyor. 

Şanlıurfa’da gardıropta yaşayan 5 kişilik Hurma ailesinin duruma medyaya yansıyınca, devlet yetkilileri harekete geçti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da, gardıroptan bozma tek odalı evde barınan Hurma Ailesi’ni ziyaret ederek, kendilerine destek verileceğini söyledi. Bakan Faruk Çelik, kentte 2 gündür gardıropta yaşayan Veysi Hurma, eşi Dilek ve çocuklarını ziyaret etti. Gardıroptan bozma tek odalı evde barınan aileye gereken desteğin sağlanacağını ifade eden Bakan Faruk Çelik, Veysi Hurma’nın Haliliye Belediyesi’nde işe yerleştirileceğini kaydetti.

TALEBİ OLMAMIŞ OLSA KARŞILANIRDI

Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Aile kendi aile bünyesinde sıkıntılar yaşayan bir aile ve kendisine göre bir çıkış yolu bulmuş. Belediyelerimiz bu konuda çok duyarlı. Yüzlerce insana bu konularda el atarlarken, böyle bir talebi olmadan kendi kendine bir yöntem bulmuş vatandaş aslında gitseydi gerek Haliliye Belediyemiz gerekse Büyükşehir Belediyemiz ve valiliğimiz hepimiz bu ve benzer arkadaşlara yardım ediyor. Daha önce de yardım talebinde bulunulmuş kaymakamlık belli bir miktar vermiş gelmiş onu almamış. Kendi bünyesindeki sorunu bir şekilde gündeme gelmiş bize düşen görev ne ise belediye başkanlarımız şimdi onları yerine getiriyorlar."

ŞEMSİYE ALTINDA YAŞAM

Başkent’te, Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi’nde de evsiz bir kişi şemsiye altında verdiği yaşam mücadelesiyle dikkat çekiyor. Mahallede kimse tarafından yakından tanınmayan bu esrarengiz kişi, yaz-kış şemsiye altında yaşıyor.  Bu esrarengiz kişiyle ilgili olarak çevre sakinleri şu bilgileri veriyor: “Kış boyunca buralarda ara ara gördüğümüz bir kişi. Omuzunda büyükçe, pazarlarda kullanılan şemsileri andıran, çadır bir şemsiye ile dolaşıyordu. Evi kalacak bir yeri yok ki, yağmur ve kardan bu şemsiye ile korunmaya çalışıyordu. Çöpleri karıştırıp yiyecek arıyordu. Bu kişiyi bahar geldi aynı şemsiye ile görmeye devam ediyoruz. Geceleri altında kalıyor anlaşılan.”

YORULUNCA ŞEMSİYESİ ALTINDA DİNLENİYOR

Ahi Mesut Mahallesi sakinlerinden bir başka vatandaş da “Ara ara ortay çıkıyor, omuzunda şemsiyesi ile, çöpleri karıştırıyor. Yorulunca şemsiyesinin altında oturup dinleniyor, sonra yeniden yürümeye başlıyor. Nereden geliyor nereye gidiyor bilemiyoruz. Sokaklarda, caddelerde sık sık görüyoruz” bilgisini verdi. Bir başka mahalle sakini de “Birkaç kez ben de rastladım, biraz para verdim, aldı. Nerede kalıyor, nasıl geçiniyor bilemiyorum. Şemsiyesini yanından hiç ayırmadığına göre, bırakacak bir yeri yok. Tek eşyası o şemsiye olsa gerek” dedi. 

BİRŞEYLER YAPILABİLİR

Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi’nde omuzundaki şemsiyesiyle dolaşıp, çöplerden yiyecek arayan kişi için devletin ilgili kurumlarını göreve çağıran kimi vatandaşlar da “Kimdir, necidir? Devletimizin ilgili kurumları araştırıp, bu kişi için ne yapılabilir kafa yormalıdır. Aklı dengesi yerinde mi değil? Gerçekten kalacak hiçbir yeri olmadığı için mi şemsiye altında yaşıyor? Bunlara bakılmalı. Sonuca göre yapılacak bir şeyler mutlaka vardır. Ama devlet önce bu kişiyi görmeli” diye konuştu. 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM-

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.