Selçuk Çetin: Umudumuz edepli gençlik yetiştirmek

Selçuk Çetin: Umudumuz edepli gençlik yetiştirmek

AK Parti Pursaklar İlçe Gençlik Kongresi'nde konuşan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçede edepli ve adaplı bir gençlik yetiştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Ak sütün içerisindeki ak kılı fark edecek bir gençlik tasavvur ediyoruz" dedi.

AK Parti Pursaklar 4. Olağan İlçe Gençlik Kongresi önceki akşam Saray Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa AK Parti Ankara İl Teşkilat Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, AK Parti Pursaklar Gençlik Kolları Başkanı Murat Özkan ve çok sayıda davetli katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'deki kahraman Mehmetçiğe dua edildi.

PURSAKLAR'DA ÖRNEK GENÇLİK YETİŞİYOR

Kongrede konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, gençliğin önemine vurgu yaparak, gençlikle ilgili ilçede yapılan projeler hakkında bilgi verdi. İlçede yıllardır faaliyette olan ve Türkiye'de örnek gösterilen Nezaket Okulları projesi hakkında konuşan Başkan Çetin, "Partimizle, gençlik kollarımızla Nezaket Okulları projesini ürettik. Bu proje ile binlerce evladımıza ulaştık. Bu çocuklarımız 7'sine varmadan bu çocuklarımıza edep, adap ve adab-ı muaşeret kurallarını öğrettik. Neden bunu yaptık? Genç edep bilmezse, haya bilmezse, büyük bilmezse, küçük bilmezse 'ben bir yere geldim' diyerek o havayla bir had bilmezlikle bunun da farkında olmadan birtakım faaliyetler yaparsa işte o zaman Şeyh Edibali'nin dediği gibi sabah rüzgarı gibi savrulur gider" dedi.  

GENÇLERİMİZE ADAP, EDEP ÖĞRETMEYE MECBURUZ

Gençliğin adap ve edepli yetişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Başkan Çetin, "Pursaklar'daki bütün okullarda gençlerimize, evlatlarımıza usul, adap ve edebi öğretmek mecburiyetindeyiz. Üstadın dediği gibi, 'Ak sütün içerisindeki ak kılı fark edecek bir gençlik tasavvur ediyoruz.' İnşallah o gençlikle biz Türkiye'mizi geleceğe hazırlama mecburiyetindeyiz. Her şeyi liderden beklemek büyük bir vebaldir. Hayatını bu dava için veren bir liderin arkasında biz ona uygun bir gençlik olmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.  Başkan Çetin, Pursaklar'da herkesle ve her kurumla bir aile gibi iç içe olduklarını belirtti. 

GENÇLERE BÜYÜK İMKAN...

servet-turkayik-003.jpg

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik için söylediği "Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarıdır" sözünü hatırlattı. Kendisinin de gençlik kollarından geldiğini belirten İlçe Başkanı Türkayık, AK Parti'nin siyaset arenasında gençlere büyük imkanlar sunduğunun altını çizdi. Başkan Türkayık, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'de teröristlere büyük darbe indiren Mehmetçik'e de destek verdi. 

YENİ BAŞKAN: MURAT ÖZKAN 

murat-ozkan.jpg

AK Parti Pursaklar Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Murat Özkan ise özetle şunları söyledi:  "AK Parti'de siyaset yapmanın, AK Parti ile siyasete başlamanın ayrıcalığını, heyecanını sizler gibi ben de en derinden yaşamaktayım. Diğer siyesi partilere baktığımız zaman Şimdi baktığımız zaman bir çoğunda gençlik kavramı yok.  Olanlarda ise gençler bayrak asmaya yarayan, salon dolduran tabiri caizse getir götür işlerinde kullanılan gruplar olarak algılanmakta. AK Parti'miz ile bu algı kırıldı. Önce 25'e düşürülen seçilme yaşı şimdi 18 oldu. Artık belediye meclislerinde, il genel meclislerinde, TBMM'de gençler temsil edilmekte" 

GECE-GÜNDÜZ TÜM PURSAKLAR'I ARŞINLAYACAĞIZ

"Biz gençleri yedek kulübesinde değil ilk 11'de görmek istiyoruz" diyen Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, gençliğe vermiş olduğu değerden, bizlere olan güveninden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır.  Tam da bu sebepten dolayı gece gündüz çalışacağız. İlçemizin tüm caddelerini, tüm sokaklarını karış karış arşınlayarak ulaşılmadık bir tane bile genç bırakmayacağız." 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.