Şehitlere Anı Yorganı

Şehitlere Anı Yorganı

‘İlmek İlmek İşledim Şehidimi Düşledim’ sloganıyla yola çıkan keçe ustası Serpil Şahin, Çanakkale Şehitleri’ne ithafen Kırk Yama el sanatından 670 bin metrekare anı yorganını 81 ilden ve 16 ülkeden kadının desteğiyle bir araya getirdi.

TÜRKİYE’Yİ ÖRTECEK
Kızılay’daki Büyükşehir Belediyesi’nin sergi salonunda birbirinden güzel anı yorganlarının sergileyen Serpil Şahin, şunları söyledi: “50x50 santimetre ebadındaki 670 bin metrekare yorgan 2 bin 15 parçadan oluşuyor. Bu anı yorganlarında 81 ilden ve 16 ülkeden kadınların desteği var. Kırk yama el sanatıyla bu işi yapmayı düşündüm, çünkü kırk yama birleşme, bütünleşme demektir. Biz bu anı yorganlarını 780 bin metrekareye çıkarıp Türkiye’nin yüz ölçümü ile özleştirmek istiyoruz.”
ŞEHİTLER ÜŞÜMESİN…
Böyle bir fikrin oluşma aşamasını Habervaktim’e anlatan Serpil Şahin, “İzlediğim bir programdan etkilenerek bu projeyi başlattım. Televizyonda bir çocuk ile anne bir mezarın başında ağlıyordu. Çocuk annesine diyordu ki ‘Babam burada çok üşüyecek anne.’ Annesi de ‘Oğlum sen hiç üzülme biz babana bir yorgan dikeriz. Üzerine örteriz hiç üşümez. O an böyle bir fikir doğdu. Şehitlerimiz de bu yorganlarla üşümesin.”
 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

‘İlmek İlmek İşledim Şehidimi Düşledim’ sloganıyla yola çıkan keçe ustası Serpil Şahin, Çanakkale Şehitleri’ne ithafen 2013’ten bu yana Türkiye’nin 81 ilinden ve 16 ülkeden gelen Kırk Yama parçalarıyla topladığı anı yorganlarının Kızılay’daki Büyükşehir Belediyesi’nin sergi salonunda görücülere açtı. 
AĞLAYAN ÇOCUKTAN ETKİLENDİ
Türkiye’nin 81 ilinden ve yurt dışından gelen 50x50 santimetre ebadındaki anı yorganlarıyla ilgili Habervaktim’e bilgiler veren fikrin kurucusu Serpil Şahin şunları söyledi: “Şuan 670 bin metrekare yorgan 2 bin 15 parçadan oluşuyor. 81 ilden ve 16 ülkeden kadınların desteği var. Sosyal medya üzerinden ulaştım anı yorganı projesine katılım sağlamak isteyen kadınlarımıza. Herkes bu projede olmak için seve seve kabul ettiler. İzlediğim bir programdan etkilenerek bu projeyi başlattım. Televizyonda bir çocuk ile anne mezarın başında ağlıyordu. Çocuk annesine diyordu ki ‘babam burada çok üşüyecek anne’. Annesi de ‘oğlum sen hiç üzülme biz babana bir yorgan dikeriz. Üzerine örteriz hiç üşümez. O an böyle bir fikir doğdu. Şehitlerimiz de bu yorganlarla üşümesin”
ANI YORGANLARI TÜRKİYE’Yİ KAPLAYACAK
“Kırk yama el sanatıyla bu işi yapmayı düşündüm, çünkü kırk yama birleşme, bütünleşme demektir. Burada şehit aileleri var, Çanakkale Şehitleri’nin akrabaları var. Biz bu anı yorganlarını 780 bin metrekareye çıkarıp Türkiye’nin yüz ölçümü ile özleştirmek istiyoruz. Burada sergilenen anı yorganları elimizde olanların yarısı bile değil.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.